TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Dünyadan Haberler (https://www.trendforum.net/dunyadan-haberler/)
-   -   Endonezya'da 5,6 büyüklüğünde deprem: En az 162 ölü (https://www.trendforum.net/dunyadan-haberler/10199-endonezyada-5-6-buyuklugunde-deprem-en-az-162-olu.html)

Zeytin 22 Kasım 2022 11:42

Endonezya'da 5,6 büyüklüğünde deprem: En az 162 ölü
 
Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde en az 162 kişinin hayatını kaybettiği ve 700 kişinin yaralandığı açıklandı.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Ciranjang şehrinin 18 kilometre güneybatısında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin, 10 kilometre derinlikte kaydedildiğini duyurdu.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

"SAYI ARTABİLİR"

Ulusal Afet Ajansından yapılan açıklamaya göre, Batı Java Valisi Ridwan Kamil, depremde en az 162 kişinin hayatını kaybettiğini, 700 kişinin de yaralandığını doğruladı.

Kamil, depremde yıkılan yapıların altında kalan çok sayıda kişi olduğunu ve bu nedenle ölü ve yaralı sayısının artabileceğini söyledi.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Deprem nedeniyle, aralarında hastane ve okulların da bulunduğu çok sayıda binanın hasar gördüğü bildirildi.

Cianjur bölgesi yetkilisi Herman Suherman da Sayang Hastanesinde elektrik kesintisi yaşandığını ve bu yüzden hastaların ameliyat edilemediğini aktardı.

Başkent Cakarta'da birkaç saniyelik sarsıntıya neden olduğu kaydedilen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Bu arada BBC'nin haberine göre, havanın karardığı bölgede, enkaz altında kalanlara ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

2004 YILINDA 226 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Diğer taraftan Endonezya, yerkabuğundaki farklı plakaların birleşerek depremlere ve volkanlara neden olduğu, sismik olarak oldukça aktif bir bölge olan Pasifik Ateş Çemberi'nin iki yanında yer alıyor.

2004 yılında, Endonezya'nın kuzeyindeki Sumatra adası açıklarında meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki bir deprem, 14 ülkeyi vuran ve yarısından fazlası Endonezya'da olmak üzere Hint Okyanusu kıyı şeridinde 226 bin kişinin ölümüne neden olan bir tsunamiyi tetiklemişti.

ntv


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 01:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.