TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Ege Bölgesi (https://www.trendforum.net/ege-bolgesi/)
-   -   Kula Volkanları (Türkiye, Manisa) (https://www.trendforum.net/ege-bolgesi/29803-kula-volkanlari-turkiye-manisa.html)

Asi Ruh 21 Temmuz 2023 04:07

Kula Volkanları (Türkiye, Manisa)
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kula Volkanları, Manisa ilinin Kula ilçesinde yer alan bir volkanik alan. Kula Volkanizması, Türkiye'nin en genç volkanik alanlarından biridir ve yaklaşık 100.000 yıl önce oluşmuştur.

Kula Volkanizması, 100'den fazla volkanik koniden oluşmaktadır. Bu konilerin en yüksekleri, Kula Dağı (1137 m) ve Hasan Dağı (1066 m)'dir. Kula Volkanizması'nda ayrıca, birçok lav dağı, lav havuzu ve maar bulunmaktadır.

Kula Volkanizması'nın oluşumu, Anadolu'nun güneyinde bulunan Gediz Grabeni'nin çökmesi ile ilişkilidir. Gediz Grabeni'nin çökmesi, bölgedeki magmanın yüzeye çıkmasına neden olmuştur.

Kula Volkanizması, Türkiye'nin önemli jeolojik miras alanlarından biridir. Kula Volkanizması, 1984 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmiştir.

Kula Volkanizması, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Kula Volkanizması'nda, birçok yürüyüş yolu, kamp alanı ve piknik alanı bulunmaktadır. Kula Volkanizması, Türkiye'nin önemli jeolojik ve turistik merkezlerinden biridir.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.