Tereyağlı Sıcak Rom Tarifi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
4 yemek kaşığı yumuşak kıvamlı tereyağı 1 yemek kaşığı vanilyalı dondurma 3 yemek kaşığı esmer şeker Yarım çay kaşığı tarçın 250 ml rom 500 ml elma şarabı Yapılışı İlk adım olarak bir karıştırma kabında şeker ve tereyağını kabarana dek çırpın. Dondurma ve tarçını da karışıma ekleyerek çırpma işlemini sürdürün. Hazırladığınız karışımı bir kavanoza koyun ve sert bir kıvama ulaşana dek donmaya bırakın. Bir tencerede elma şarabını ve başka bir tencerede romu devamlı karıştırarak ısıtın. Ancak kaynamamasına özen gösterin. Isınan içecekleri kolay servis edebileceğiniz karaflara aktarın. Hazırlayacağınız her kadehe dondurucuda beklettiğiniz karışımdan 2’şer yemek kaşığı ilave edin. Ardından bardağın 1/3’ünü sıcak rom ve kalan kısmı sıcak elma şarabı ile doldurun. Karıştırarak servis edebilirsiniz. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 01:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.