Türk Kahvesi Yapılışı - Türk Kahvesi Tarifi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği vardır ve telvesi ile ikram edilen tek türdür. 40 yıllık hatırı olan çeşidin tarihine bakıldığında 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa tarafından İstanbul’a getirildiği görülmektedir. Önceleri Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılmasıyla elde edilen içecek, Türkler tarafından keşfedilen hazırlama yöntemiyle Türk kahvesi adını almıştır. Lezzeti kısa zaman içinde Avrupa’ya ve ardından dünyaya yayılmıştır. |
Yanıt: Türk Kahvesi Yapılışı - Türk Kahvesi Tarifi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Öncelikle her türde olduğu gibi çekirdeklerin taze kavrulmuş ve kaliteli olması önem taşımaktadır. Günümüzde elektrikli cezveler ve makineler ile de yapılabilse de bazılarının geleneksel cezveden vazgeçmediği bilinmektedir. Bunun için cezveye sırasıyla kahve, isteğe göre şeker ve su koyulur. Bir fincan için 2 çay kaşığı kahve ve fincan ölçüsünde soğuk su koyulmalıdır. Malzemeler cezvede çözülecek şekilde karıştırılır ve kısık ateş üzerine yerleştirilir. Kaynamadan önce köpük oluşunca kabaran köpük fincanlara alınır, cezvede bir taşım daha kaynatılarak fincana kenarından, yavaşça dökülür. |
Yanıt: Türk Kahvesi Yapılışı - Türk Kahvesi Tarifi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
|
Yanıt: Türk Kahvesi Yapılışı - Türk Kahvesi Tarifi
Şimdilerde Türk kahvesini en güzel hangi kahve makinesi yapıyor sorusu soruluyor amaa ben cezvede de çok güzel yapıyorum hiç mütevazi olamayacağım :beatrice:
|
Yanıt: Türk Kahvesi Yapılışı - Türk Kahvesi Tarifi
Alıntı:
|
Yanıt: Türk Kahvesi Yapılışı - Türk Kahvesi Tarifi
Alıntı:
Tam da içiyordum :) |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.