Filtre Kahve Tarifi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Günümüzde en çok tercih edilen türler arasındadır. Öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak suyla buluşturulup demlenmesiyle elde edilen çeşittir. Lezzetinin yanında enerji vermesi, yağ yakımı için faydalı olması gibi özellikleriyle sıklıkla tercih edilir. 2. nesil kahvecilikle tüketimi artmış ve 3. nesil kahvecilikle daha fazla talep görmüştür. Filtre Kahve Yapılışı Hazırlarken makine ya da french press kullanılabilir. İki yöntemde de çekirdeklerin taze kavrulmuş, iyi, saklanmış ve doğru oranda öğütülmüş olmasına dikkat edilmelidir. Makinede hazırlanırken kullanım kılavuzuna uymak yeterliyken french press yönteminde bazı ufak detaylar izlenmeli. Kaynar su kullanmamak bunların başında gelir. Kaynatılan su 1-2 dakika açık bekletildiğinde suyun derecesi 90’lara düşer, bu da filtre kahve için idealdir. French press içine her bir fincan için 1.5 tatlı kaşığı eklemek yeterlidir. Su yavaşça kahvenin üzerine dökülür, yüzeyde köpükler oluşursa 10-15 saniye ara verilir sonrasında devam edilir. Ardından piston yukarıda kalacak şekilde 4 dakika demlenmeye bırakılır ve piston tamamen aşağı indirilerek süzülür. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 05:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.