Acur dolması
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Kuru reyhanlı acur dolması tarifi için malzemeler 15 adet acur (Ya da kurutulmuş acur) 1 orta boy soğan 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 200 g kıyma 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı firik 2 yemek kaşığı zeytinyağı 8 adet kuzu pirzola Kuru reyhanlı acur dolması Nasıl Yapılır Acurları yıkayıp içlerini oyun. Eğer kuru acur ile yapacaksanız ipinden çıkartıp yüksek ateşte kaynar suyun içinde 3 dakika haşlayın. Daha sonra ateşi kısın ve yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzüp soğuk suyun içinde bekletin. İç malzemesini hazırlayana dek bu suyun içinde kalsın, daha sonra süzebilirsiniz. Kıymayı bir kaba alın. Soğanı, sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatı ekleyip iyice yoğurun. En son zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun. İç malzemeyi acurların içine doldurun. Kuzu pirzolaları tencerenin dibine yerleştirin. Üzerlerine doldurduğunuz dolmaları dik olarak yerleştirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Düz bir tabakla dolmaların üzerini kapatın. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi orta-kısık ateşe getirip 20-25 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. Alıntı |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 16:13. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.