Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuzu kuşbaşı et 2 adet büyük boy patlıcan 3-4 adet domates 3 adet yeşil biber 2-3 adet cin biber 1 adet kuru soğan Yarım yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı biber salçası Tuz Karabiber 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Patlıcanları kızartmak için; Sıvı yağ Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Önce patlıcanları alacalı soyarak,tuz eklenmis suda bekletelim ve süzdürüp kuruluyalım. 2 - Tavaya sıvı yağ ekleyelim,yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım fazla yağını alsın diye, havlu peçetenin üzerine alalım. 3 - Tavadaki yağı boşaltıp,etleri aynı tavada kapağı kapalı şekilde et suyunu salıp ,tekrar çekinceye kadar etleri kısık ateşte pişirelim. 4 - Yemeklik doğranmış kurusoğanı ve sarımsağı,tuzunu ,baharatları ekleyip kavuralım. 5 - Ardından biberleri ,salçayı tereyağını ekleyip kavuralım. 6 - Domatesleri ekleyelim,domatesleri fazla ezilmeden sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirip ocaktan alalım. 7 - Güveçlerin altlarına patlıcanı,üzerine pişirmiş olduğumuz et soteyi, paylaştırıp,üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim. 8 - 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim. 9 - Sıcak olarak servise hazır edelim. Afiyet olsun. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 04:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.