TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Et-Tavuk-Sebze Yemekleri (https://www.trendforum.net/et-tavuk-sebze-yemekleri/)
-   -   Büryan kebabi (https://www.trendforum.net/et-tavuk-sebze-yemekleri/41109-buryan-kebabi.html)

Haje 04 Nisan 2024 16:27

Büryan kebabi
 
BÜRYAN KEBABI


[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Büryan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1250 gramkuzu gerdan eti
3 yemek kaşığızeytinyağı
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber

Servis için:
1 adet pide(ya da bazlama)
3-4 adet közlenmiş biber
3-4 adet közlenmiş soğan


Büryan Kebabı Tarifinin Püf Noktası
Pişirme işleminin sonucunda daha yumuşak ve ağızda dağılan bir lezzet elde etmeniz için kuzunun gerdan kısmını kullanmanız yerinde olacaktır. Ancak kuzunun sevdiğiniz başka bölümlerinde de bu kebabı yapabilirsiniz.

Büryan Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırında pişirecek dahi olsanız, et yemeklerinde öncelikle eti kızgın bir tavada mühürledikten sonra fırına atarsanız, hem etin içerisindeki suyu hapsedeceğiniz için daha sulu ve yumuşak bir et elde etmiş olursunuz hem de pişirme süresini kısaltmış olursunuz

Büryan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle etleri bir kabın içerisine alın ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle güzelce harmanlayın. Etleri bu karışımla masaj yapar gibi ovarak karışımı ete yedirin.

Sonrasında 10 dakika kadar ısıttığınız döküm bir tavaya (döküm tavanız yoksa kalın tabanlı ve yapışmaz yüzeyli bir başka tava da olabilir) ekstra yağ ilavesi yapmadan etleri alın ve 15 saniyede bir çevirerek, her bir parça için toplamda 2 dakika boyunca etleri mühürleyin.

Mühürlediğiniz etleri teker teker önce yağlı kağıda, ardından da alüminyum folyoya hava almayacak şekilde sarın ve bu şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.

Fırın tepsisinin içerisine yaklaşık 4-5 su bardağı suyu ilave edin ve önceden ısıttığınız 220 derece fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişmeye bırakın.

Pişirme süresi boyunca tepsinin içerisindeki suyun bitip, bitmediğini ara ara kontrol edin, eğer su bitmişse, fırının kapağını açıp su ilavesi yapın ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresinin sonunda etleri fırından çıkartın ve alümünyum folyoyu ve yağlı kağıdı açın.

Etleri kemiklerindne ayırın ve kabaca doğrayın.

Bazmala ya da pide üzerine etleri alın ve yanında közlenmiş biber ve közlenmiş kuru soğanla sıcak olarak servis edin.


ALINTIDIR

KaraBiber 05 Nisan 2024 09:50

Yanıt: Büryan kebabi
 
Fatih çarşamba pazarının oraya gitmeli kuyudan çıkanlardan yenmeli evde aynı tat bulunmaz bence :tkl:

Beatrice 05 Nisan 2024 13:04

Yanıt: Büryan kebabi
 
Alıntı:

KaraBiber kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 269770)
Fatih çarşamba pazarının oraya gitmeli kuyudan çıkanlardan yenmeli evde aynı tat bulunmaz bence :tkl:

aaa o kadar gittim neresinde hiç görmedim yaa çok üzüldüm şuan acilen bi pazar yapmam lazım ayrıca pazar gezmesi çok zevkli zaten :D

KaraBiber 05 Nisan 2024 22:17

Yanıt: Büryan kebabi
 
Alıntı:

Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 269786)


aaa o kadar gittim neresinde hiç görmedim yaa çok üzüldüm şuan acilen bi pazar yapmam lazım ayrıca pazar gezmesi çok zevkli zaten :D

Yeşilköy çarşamba pazarınıda önerebilirim ajhsahs :D


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 19:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.