TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Et-Tavuk-Sebze Yemekleri (https://www.trendforum.net/et-tavuk-sebze-yemekleri/)
-   -   Dana Parmentier (https://www.trendforum.net/et-tavuk-sebze-yemekleri/41114-dana-parmentier.html)

Haje 04 Nisan 2024 16:30

Dana Parmentier
 
Dana Parmentier Tarifi İçin malzemeler


  • Dana Bonfile (1 kg)
  • Avokado (1 kg)
  • Pirinç (3 S.B. ince pilavlık pirinç)
  • Zeytinyağı (1 su bardağı)
  • Portakal (2 adet)
  • Defneyaprağı (2 adet)
  • Kekik (1 yemek kaşığı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)
  • Su (6 su bardağı)
  • Limon suyu (1 kahve fincanı)
  • Hazır Demi glace sos (1 su bardağı)


Dana Parmentier Nasıl Yapılır?


  • Avokadoları yıkayıp kabuğunu soyun.
  • Avokadoları tavla zarı büyüklüğünde muntazam doğrayın. Hepsini aynı boy ve şekilde doğramaya dikkat edin; yoksa görünüşte istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.
  • Bir kabın içine doğranmış avokadoları koyun. Avokadolara bir yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip streç film ile kapatın ve etler pişinceye kadar dinlendirin.
  • Bu soslama işlemi garnitür olarak avokadolarınıza lezzet kazandıracaktır.
  • Streç film avokadoların hava ile temasını keserek kararmasını (oksidasyonu) önler.
  • Pirinçleri ayıklayıp su içinde 20 dakika kadar bekletin. Pirinçlerin suyunu iyice süzün.
  • Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyup yağı ısıtın. Pirinçleri ve yarım çay kaşığı tuzu ilave edip kısık ateşte sürekli kevgir ile karıştırarak kavurun.
  • Pirinçleri fazla kavurmaktan kaçının aksi takdirde aşırı kavurmadan dolayı pilavınızda besin değeri kaybı oluşur.
  • Bir kaba ölçülü 4,5 su bardağı suyu kaynatıp pilavın suyunu hazırlayın.
  • Pirinçleri 5 dakika kadar kavurduktan sonra kaynatılmış olan ölçülü suyu ilave edin. Pilavın karıştırıp kapağını kapatın ve düşük ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişirme işleminden sonra pilavı 15-20 dakika kadar demlendirin. Etin hazırlanmasına geçin.
  • Bonfile etin yüzeyinde yağ ve sinir parçaları varsa önce bıçakla etin şekline zarar vermeden bu yağ ve sinir parçalarını alın.
  • Eti önce biftek şeklinde ve kalınlığında dilimleyin ve et döveceği ile çok az dövün. Bu dövme işlemi ete yumuşaklık katacaktır.
  • Eti biraz dövmezseniz etiniz sert kalabilir. Dövülmüş et parçalarını jülyen (3-5cm boyunda ince / kibrit çöpü) doğrayın.
  • Kalın tabanlı tavaya ölçülü zeytinyağını koyup yağı ısıtın. Jülyen doğranmış etleri ilave edip karıştırın.
  • Baharatları da ilave edip etleri sote tekniğiyle 20 dakika kadar pişirin. Pişirme işleminin sonunda ölçülü tuzu ilave edip karıştırın.
  • Tuzu başlangıçta ete ilave ederseniz etinizin sertleşmesine ve etin geç pişmesine yol açarsınız. Bu yüzden etli yemeklerde tuz pişirmenin sonunda yemeğe ilave edilmelidir.
  • Bir tencereye hazır demi glace sosu ve 1,5 su bardağı suyu koyun. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] koyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam çok ince ise, un ilave ederek kıvamı koyulaştırıp sosu birbirine bağlayarak işlemi tamamlayın.
  • Sosun resimdeki gibi görünmesi için sosun kıvamı akıcı şekilde ve aynı zamanda homojen olmalıdır.
  • Sosta bekletme olduğunuz avokadoların sosunu ince bir süzgeçte süzün. Süzme işlemini yapmadan kullanırsanız, sos akarak tabakta sunumuzu estetik yönden bozar.
  • Resimde olduğu gibi dekor tabağının ortasına matriks kalıbını koyup sırasıyla önce en alt tabana pişirilen eti, sonra doğranmış, soslanmış olan avokadoları ve pilavı dikkatlice koyun.
  • Pilavı bir kaşıkla düzleştirdikten sonra matriks kalıbını çıkarın. Sos fişeğine sosu koyup resimde olduğu gibi tabağın ön tarafına büyük damlalar halinde muntazam sıkın.
  • Sos fişeğiniz yoksa yağlı kâğıda sosu koyup kağıdın ucunu keserek de bu işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Portakalları yıkayıp kabuklarını muntazam şekilde soyunuz. Portakal kabuklarını resimde gördüğünüz şekilde jülyen doğrayın.
  • Jülyen doğranmış portakal kabuklarını da resimde olduğu tabağın uygun yerine koyun.
  • Dana Parmentieri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. &[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
lezzet


[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 01:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.