TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Fenerbahçe (https://www.trendforum.net/fenerbahce/)
-   -   Fenerbahçe göksel çelik tekerlekli sandalye basketbol takimimiz avrupa şampiyonu oldu (https://www.trendforum.net/fenerbahce/20306-fenerbahce-goksel-celik-tekerlekli-sandalye-basketbol-takimimiz-avrupa-sampiyonu-oldu.html)

aXi 03 Mayıs 2023 09:08

Fenerbahçe göksel çelik tekerlekli sandalye basketbol takimimiz avrupa şampiyonu oldu
 
İspanya’nın Badajoz kentinde 27-30 Nisan tarihleri arasında oynanan EuroCup 2’de finalde karşılaştığı İtalya temsilcisi Deco Metalfrro Amicacci Abruzzo’yu 60-48 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız yurda döndü.

Portekiz’in başkenti Lizbon’dan kalkan uçakla İstanbul Havalimanı’na gelen kafilede teknik ve idari kadro ile sporcularımız yer aldı.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızdan sonra Avrupa’da sezonu şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe Göksel Çelik, 2018-2019 IWBF Euroleague III şampiyonluğunun ardından Eurocup 2’yle birlikte Avrupa’dan ikinci kupasını kazandı.

Başantrenörümüz Can Aksu ile oyuncularımız Kinem Kulbay, Yamaç Yüksel ve İsmail Ar duygu ve düşüncelerini Fenerbahçe TV ile paylaştı.

Başantrenörümüz Can Aksu: Tüm kupaları müzemize getirmek istiyoruz

“Kolay olmadı. Takıma güveniyordum. Gitmeden önce ‘o kupa buraya gelecek’ demiştim. Oyuncularıma, oyu sistemimize güvendiğimiz için bu şekilde devam ediyoruz. Zor bir süreç oldu aslında, ilk maçı kaybettik ama bu bize motivasyon verdi ve diğer maçlarımızı kazandık. Bu ikinci Avrupa şampiyonluğumuz. Daha önce Euroleague III almıştık, bu sefer 2’yi aldık. Önümüzdeki sene de inşallah Cup 1’i alacağız, sonraki sene de Şampiyonlar Ligi’ni alıp, tüm kupaları müzemize getirmek istiyoruz. Tüm sporcularıma çok teşekkür ederim. Büyük bir özveriyle oynadılar. Şimdi Yalova’da lig etabı devam edecek. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederim. Bu kupa da Başkanımız Ali Koç’a, Yönetim Kurulumuza, sponsorlarımıza, taraftarlarımıza ve camiamıza armağan olsun.”

Kinem Kulbay: Ülkemize şampiyonlukla gelmek gurur verici

“Zorlu bir turnuva sürecinden sonra ülkemize şampiyonlukla gelmek gurur verici. Bu kupayı başta Başkanımız Ali Koç ve tüm camiamıza, ülkemize armağan ediyoruz.”

Yamaç Yüksel: Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe camiası olarak ülkemize bir kupa daha armağan ediyoruz

“Çok çalışmıştık ve bütün takımların analizini yaptık. Bizim için güzel bir sonuç oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe camiası olarak ülkemize bir kupa daha armağan ediyoruz. Çok mutluyuz ve bunun gururunu yaşıyoruz. İlk maçımızı kaybettik ama finalde yenerek telafi ettik. Şampiyon olduk. Şimdi önümüzde bir kupa daha var. Türkiye Süper Lig kupası bizi bekliyor. Kısa süre sonra play-offlar başlıyor. Yoğun bir süreçten geçtik ama başardık. Taraftarlarımıza, camiamıza armağan ediyoruz.”

İsmail Ar: Kulübümüze kupayı kazandırdık, çok mutluyuz

“Sezona iki kupa hedefiyle başlamıştık. İlkini gerçekleştirdik. Kulübümüze kupayı kazandırdık, çok mutluyuz. Şimdi önümüzde çok önemli bir lig etabı var. 1 gün dinlenerek hemen lig maçlarına hazırlanacağız. Galatasaray ile bir maçımız var ve o maçı kazanarak ligi de lider bitirmek istiyoruz. Ardından play-offları olacak. Orayı da geçerek ikinci kupamızı kazanmak istiyoruz.”


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 18:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.