TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Hamur işleri (https://www.trendforum.net/hamur-isleri/)
-   -   Patatesli Mantı Tarifi ! (https://www.trendforum.net/hamur-isleri/9503-patatesli-manti-tarifi.html)

Beatrice 07 Kasım 2022 22:36

Patatesli Mantı Tarifi !
 
Patatesli Mantı Tarifi

TrendForum.Net

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Sıra geldi listenin yıldızına! Bir önceki bölümde bu enfes tarifin tanıtımını yapmıştık, şimdi detaylarını verelim. Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden mantıyı bir de patatesli iç malzemesiyle deneyin. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edilebilen patatesli mantı tarifi, keyfinize keyif katacak ve anında modunuzu yükseltecek. Dilerseniz hazırladığınız mantıları porsiyonlayıp derin dondurucuda saklayarak, çat kapı gelen misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz!

Patatesli Mantı Tarifi Malzemeleri:

Hamuru için:
1 kg. un, Yeterince tuz ve su.
İç malzemesi için:
500 gram patates, 1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1/4 paket margarin,
Yeterince tuz ve karabiber.
Üzeri için:
Et suyu veya sıcak su, Sarımsaklı yoğurt, Kırmızıbiberli yağ.
Kızartmak için:
Sıvıyağ.
Yapılışı: 1- İlk iş olarak, patatesleri haşlayalım.
2- Un, tuz ve su ile birlikte kulak memesi yumuşaklığında hamur
yoğurup, 15-20 dakika dinlendirelim. 3- Haşladığımız patateslerin, kabuklarını soyup, rendeleyelim.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

4- Kuru soğanı ince ince kıyıp margarin yağında pembeleştirdikten sonra, salçasını ilave edip, 1-2 dakika daha kavuralım.
5- Rendelediğimiz patatesleri ve yeterince baharatı da kavurduğumuz soğanlara katıp 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, ocaktan indirip, soğumasını bekleyelim.
6- Dinlendirdiğimiz hamuru, bezelere ayırıp, yufka şeklinde açalım.
7- Açtığımız yufkaları, 5×5 ebadında kare şeklinde kesip, ortalarına yeterince patatesli içten koyduktan sonra, üçgen şeklinde katlayıp, ağız kısımlarını yapıştıralım.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

8- Kızgın sıvıyağda kızartıp, önceden hazırladığımız et suyu veya sade su dolu bir tencereye atıp, hemen çıkartalım.
9- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biberli yağ gezdirip, sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun !


Alıntılar

Lyra 04 Şubat 2023 16:05

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
ya kafayı yicem ya da bundan 2 tabak yicem :/

Roronoa Zoro 04 Şubat 2023 16:10

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
ya bugun bir makarna gördüm allah affetsin kusuyordum görünümü kabuklu sümüklü solucan gibi başka şekil bulamadınız mı ya

Bahtiyar 04 Şubat 2023 16:13

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
Ben patatesi çok seviyorum. Neye katarsan kat yenir.:D

gupse 04 Şubat 2023 16:41

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
Bu bizim patatesli psihalive

TheMountain 04 Şubat 2023 17:16

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
Canım çekti

Beatrice 04 Şubat 2023 21:28

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
Alıntı:

gupse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 71399)
Bu bizim patatesli psihalive

Bizim hingel yarın yapayım da görün :yui:

gupse 04 Şubat 2023 21:38

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
Alıntı:

Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 71498)


Bizim hingel yarın yapayım da görün :yui:

Ayni sey işte hingel,metaz,haluj yoreden yoreye isim degisiyo ama sonucta cerkes mantisi .)
Sende o meshur sekilden yapiyomusun kapamasini

Beatrice 04 Şubat 2023 21:47

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
Alıntı:

gupse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 71500)
Ayni sey işte hingel,metaz,haluj yoreden yoreye isim degisiyo ama sonucta cerkes mantisi .)
Sende o meshur sekilden yapiyomusun kapamasini

Üçgen kapatıyoruz biz farklı olsa adına hingel demezdik :agzsu:

gupse 04 Şubat 2023 21:51

Yanıt: Patatesli Mantı Tarifi !
 
Alıntı:

Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı (Mesaj 71503)


Üçgen kapatıyoruz biz farklı olsa adına hingel demezdik :agzsu:

Taamm yarin yapiyosun not vercem.d


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.