TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   İç Anadolu Bölgesi (https://www.trendforum.net/ic-anadolu-bolgesi/)
-   -   Gök Medrese (Türkiye, Sivas) (https://www.trendforum.net/ic-anadolu-bolgesi/29679-gok-medrese-turkiye-sivas.html)

Asi Ruh 20 Temmuz 2023 05:41

Gök Medrese (Türkiye, Sivas)
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Gök Medrese, Sivas'ta bulunan bir medresedir. Medrese, 1271 yılında Anadolu Selçuklu Devleti döneminin veziri Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından yaptırılmıştır. Medrese, iki katlı ve tuğladan yapılmıştır. Medrese, giriş kapısının üzerinde bulunan mavi çinilerden dolayı "Gök Medrese" olarak adlandırılmıştır. Medrese, günümüzde Sivas Müzesi olarak kullanılmaktadır.

Gök Medrese, Anadolu Selçuklu mimarisinin en önemli örneklerinden biridir. Medrese, dış cephesinde bulunan mavi çinilerle süslenmiştir. Medrese, iç mekanında ise kalem işi süslemeler bulunmaktadır. Medrese, ziyaretçilerine Anadolu Selçuklu mimarisinin güzelliğini görme imkanı sunmaktadır.

Gök Medrese, Sivas'ın en önemli kültürel miraslarından biridir. Medrese, her yıl binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Medrese, ziyaretçilerine Anadolu Selçuklu döneminin kültürel ve tarihi atmosferini yaşama imkanı sunmaktadır.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 14:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.