TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Kilo vermek istiyorum (https://www.trendforum.net/kilo-vermek-istiyorum/)
-   -   Kilo vermenin sırrı bu sebzelerde! Hem sağlıklı hem lezzetli bir o kadar pratik (https://www.trendforum.net/kilo-vermek-istiyorum/35451-kilo-vermenin-sirri-bu-sebzelerde-hem-saglikli-hem-lezzetli-bir-o-kadar-pratik.html)

Beatrice 14 Aralık 2023 20:54

Kilo vermenin sırrı bu sebzelerde! Hem sağlıklı hem lezzetli bir o kadar pratik
 
PIRASA
Pırasa düşük kalorili olması nedeniyle diyet dostu bir sebze olduğu söylenebilir. Ayrıca pırasa, uzun süre tokluk hissi de sağlar. Çiğ pırasanın faydaları dendiğinde bu özelliği daha da çok öne çıkar. Pırasanın çiğ olarak tüketildiğinde daha uzun süre tok tuttuğu da söyleniyor.

KARNABAHAR
Karnabahar suyunun antioksidan içeriği metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı oluyor. Uzmanlar diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmesini de tavsiye ediyor. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmesi halinde vücuda oldukça faydalı.

HAVUÇ
Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde glisemik indeksi daha düşük olan ve uzun süre tokluk hissi sağlayan havuç tam bir lif kaynağı olmasıyla öne çıkıyor. Bunun yanı sıra kalori değeri de düşük olduğundan diyet menüleri için eşsiz bir sebzedir.

BROKOLİ
Öğünlerinizde brokoliye yer verilerek kilo verme sürecini hem hızlandırabilir, hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar. Günlük olarak tüketilen çiğ brokoli vücudun ihtiyaç duyduğu birçok maddeyi sağlayabilir. İçerisindeki lifler ayrıca kan şekeri seviyesini dengede tutar.

TURP
Turp tüketerek kilo vermenize engel olan ödemden kolayca kurtulabilirsiniz. Turp düşük kalorili olduğundan diyet beslenmesinde her öğüne eklenebilir. Tok tutma özelliği sayesinde daha az acıkmanızı sağlar. Böylece gün içinde verimli şekilde kilo verebilirsiniz.

Alıntı

Chloe 14 Aralık 2023 22:39

Yanıt: Kilo vermenin sırrı bu sebzelerde! Hem sağlıklı hem lezzetli bir o kadar pratik
 
Turp hariç diğer yazan sebzeleri severek tüketiyorum.

Bahtiyar 14 Aralık 2023 22:44

Yanıt: Kilo vermenin sırrı bu sebzelerde! Hem sağlıklı hem lezzetli bir o kadar pratik
 
Kuzu eti, kuyruk yağı ve sakatat. Bunların olmadığı her yemeği yerim. Sebzelerin tamamı buna dahil. İspanakli ekmek olsa yine yerim. Tek sorun başka şehirde iken iştahım kapanıyor belli bir süre alışmam gerek.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.