TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Kültür & Sanat & Tarih (https://www.trendforum.net/kultur-sanat-tarih/)
-   -   "Aziz İstanbul" sergisi Galata Rum Okulu'nda açıldı (https://www.trendforum.net/kultur-sanat-tarih/21888-aziz-istanbul-sergisi-galata-rum-okulunda-acildi.html)

Zeytin 18 Mayıs 2023 13:01

"Aziz İstanbul" sergisi Galata Rum Okulu'nda açıldı
 
Çoğu 19. yüzyılın başından son çeyreğine kadar İstanbul'da yaşamış sanatçılar tarafından üretilen eserlerin yer aldığı "Aziz İstanbul" sergisi Galata Rum Okulu'nda açıldı.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Dr. Fani-Maria Tsigakou ve Hülya Bilgi'nin küratörlüğünde düzenlenen "Aziz İstanbul" sergisi açıldı. Galata Rum Okulu'nda açılan sergide, Amadeo Preziosi, Joseph Schranz, Michel-François Preault, Clara Barthold Mayer, Louis Lottier, Anton Ignaz Melling, Louis-François Cassas, Thomas Allom, Alfred-Marie-Joseph de Courville, Antoine-Laurent Castellan, Konstantin Kapıdağlı gibi ressamların 34 çalışması yer alıyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Sunulan eserlerin çoğu, 19. yüzyılın başından son çeyreğine kadar İstanbul'da yaşamış sanatçılar tarafından üretildi. Ayrıca 17. yüzyıldan iki adet çok nadir panorama, 18. yüzyıldan iki yağlı boya panorama ve 19. yüzyılın ortalarına doğru yapılmış çizimlere dayanan üç taşbaskı panoramaya da sergide yer verildi. Çoğu elçilerin maiyetinde İstanbul’a gelmiş sanatçıların yarattığı bu panoramalar, portreler, gerçek yaşamdan sahneler bir döneme ait hafızayı canlı tutuyor.

Sergi 12 Kasım'a kadar Galata Rum Okulu'nda ziyarete açık olacak.

ntv

Efrasiyab 18 Mayıs 2023 22:18

Yanıt: "Aziz İstanbul" sergisi Galata Rum Okulu'nda açıldı
 
@Zeytin, Cumartesi gidip gör diyorsun bize sanırım.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 19:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.