TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Marmara Bölgesi (https://www.trendforum.net/marmara-bolgesi/)
-   -   Selimiye Camisi (Türkiye, Edirne) (https://www.trendforum.net/marmara-bolgesi/29676-selimiye-camisi-turkiye-edirne.html)

Asi Ruh 20 Temmuz 2023 05:33

Selimiye Camisi (Türkiye, Edirne)
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Selimiye Camii, Edirne'de bulunan bir camidir. Cami, 1569-1575 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Cami, Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biridir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır.

Cami, 90 metre yüksekliğindeki kubbesiyle dünyanın en büyük kubbeli camisidir. Caminin kubbesi, 43 metre çapında ve 40 ton ağırlığındadır. Cami, 4 minaresi ile de dikkat çekmektedir. Minarelerin yüksekliği 70 metredir.

Cami, iç mekanıyla da dikkat çekmektedir. Caminin iç mekanında, mermer ve çinilerle süslenmiş duvarlar ve zeminler bulunmaktadır. Caminin mihrabında, İznik çinileriyle süslenmiş bir mihrap bulunmaktadır. Caminin minberi, ahşaptan yapılmıştır ve oymalarla süslenmiştir.

Selimiye Camii, her yıl binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Cami, ziyaretçilerine Osmanlı mimarisinin güzelliğini ve ihtişamını görme imkanı sunmaktadır.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

gupse 30 Temmuz 2023 09:23

Yanıt: Selimiye Camisi (Türkiye, Edirne)
 
Burasida hayran olduğum camiilerden biridir..


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 14:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.