TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Otomobil & Modifiye Tuning (https://www.trendforum.net/otomobil-modifiye-tuning/)
-   -   Tesla’da sular durulmuyor! 1,6 milyon araçta kritik hata (https://www.trendforum.net/otomobil-modifiye-tuning/36275-tesla-da-sular-durulmuyor-1-6-milyon-aracta-kritik-hata.html)

KoJiRo 06 Ocak 2024 09:40

Tesla’da sular durulmuyor! 1,6 milyon araçta kritik hata
 
Tesla yeni bir geri çağırma uyarısı paylaştı. 1,6 milyon araçta yaşanan sorunun, direksiyon ve kapı kilidini etkilediği belirtildi.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Son zamanlarda elektrikli otomobil markalarında geri çağırma krizleri yaşanıyor. Bir süre önce otopilot hatasına karşı alarma geçen Tesla, şimdi de yeni bir uyarı yayınladı. Elektrikli otomobil devi, direksiyon yazılımı ve kapı kilitleme sistemlerindeki sorunlar nedeniyle 1,6 milyondan fazla aracını geri çağırıyor.

Tesla’da geri çağırma krizi yaşanıyor


Çin’deki modelleri etkilediği belirtilen hataların, 2 milyona yakın araçta görülmesi merak uyandırdı. Çin Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR), Tesla’nın 2014-2023 yılları arasında ürettiği Model S, X, 3 ve Y araçlarında kritik hatalar odluğunu söyledi.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Şirket, direksiyon yazılımı ve kapı kilitleme sistemlerine yönelik hataları gidermek için 1,61 milyon otomobil için yazılım güncellemesi paylaşacağını duyurdu. Ancak sorunların, yanlış kullanılması halinde çarpışma riskini artırabileceği dile getirildi.

Yazılım güncellemesinin, otomatik yönlendirmeli sürücü destek işleviyle ilgili sorunları ele alması hedefleniyor. SAMR’ın açıklamasına göre, sürücüler yola yeterince dikkatini vermeden otomatik yönlendirmeye aşırı güvenebilir ve kaza riskini artırabilir.

Tesla ayrıca 7 binden fazla Model S ve X’in çarpışmalar sırasında kapı kilidinin açılarak güvenlik tehlikesi oluşturabileceğini dile getirdi. Yazılım güncellemesi kapsamında bu kilit hatasının da giderileceği ifade edildi.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Tesla geri çağırma uyarılarının Çin’deki modelleri etkilediğini belirtelim. Şirket, bu tarz hataları düzeltmek için yazılım güncellemesi yollamayı tercih ediyor, böylece araç sahiplerinin servislere gelmesine gerek kalmıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 23:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.