Forum Logo




Eyyam-ı Bahur Nedir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Asi Ruh

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Ağustos 2023, 20:00   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Eyyam-ı Bahur Nedir?




Eyyam-ı Bahur Nedir?
Www.TrendForum.Net



Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor.
Beatrice bunu beğendi.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 06 Ağustos 2023, 13:36   #2
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yanıt: Eyyam-ı Bahur Nedir?




Eyyam-ı bahur sıcakları nedir?

Havalar neden bu kadar sıcak? diye sorulurken BM Genel Sekreteri'nden aşırı sıcaklarla ilgili bir uyarı geldi. New York'taki basın toplantısında konuşan Antonio Guterres “Küresel ısınma çağı bitti, küresel kaynama çağına girdik” dedi.



Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres “Küresel ısınma çağı bitti, küresel kaynama çağına girdik” ifadesini kullandı.

New York'taki basın toplantısında konuşan Guterres, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri için elektrik üretiminde kömür kullanımını sona erdirmesini isteğini dile getirdi.

Küresel kaynama çağı

BBC İklim Muhabiri Esme Stallard’ın haberine göre BM Genel Sekreteri Guterres, fosil yakıt şirketlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapması gerektiğini vurguladı ve “yakıcı sıcaklıklarla geçen bir yılı, yakıcı bir hırs yılına dönüştürmeli ve iklim eylemini hemen şimdi hızlandırmalıyız." diye konuştu.

Türkiye'ye dair yapılan son ölçüm ve araştırmalar ise, küresel sıcaklık artışı oranlarının Akdeniz Bölgesi'nde 1,5 kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Küresel iklim değişikliği gerçeği

2023 yılının Limit Aşım Günü 2 Ağustos

Öte yandan, Dünya Limit Aşım Günü'nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı (GFN) 2023 yılına ait doğal kaynakların 2 Ağustos itibarıyla tükendiğini açıkladı. Küresel Ayak İzi Ağı (GFN), dünyanın sunduğu 1 yıllık doğal kaynağın insanlar tarafından kullanımını ölçerek her yılın Limit Aşım Günü'nü belirliyor. 2023 yılı için kaydedilen verilere göre dünyanın doğal kaynakları 2 Ağustos itibarıyla tükendi. Bu durum; 365 gün için hesaplanan kaynakların 214 günde tükenmesi sonucunda insanlığın 2 Ağustos 2023'ten itibaren 2024 yılının kaynaklarını harcamaya başladıkları anlamına geliyor.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bahur, eyyamı, nedir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Eyyam-ı Bahur Sıcakları Asi Ruh Trend Sözlük 8 05 Ağustos 2023 15:52
Öküz Öldüren Soğukları Nedir? - Sitte-i Sevr Nedir? Asi Ruh Ne Nedir? 0 29 Haziran 2023 16:57
Zihin nedir veya düşünmek nedir? DeepSilence Kişisel Gelişim 0 13 Nisan 2023 12:57
Wolff: "VSC nedir, güvenlik aracı nedir, kırmızı bayrak nedir tam olarak belirtilmeli" KoJiRo Formula 1 0 03 Nisan 2023 13:22
Adak nedir, dindeki yeri nedir? mamihlapinatapai İslam ve Din 0 06 Mayıs 2022 13:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net