|
![]() |
#1 |
Trend Üye
![]() |
SMF Forum Kurulumu Resimli Anlatım
SMF Forum Kurulumu Resimli Anlatım Www.TrendForum.Net
Öneriler bölümünde okuyunca farkettim. Smf ile ilgili bir bölüm varsa bende bir iki konu ekleyeyim değil mi
![]() Merhaba arkadaşlar SMF kurulumunu sizlere hızlı ve kolay bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Daha sonra videolu anlatımlarda gelecek. Hazırsanız başlayalım. 1. Alan Adı ve Hosting Hizmeti Forum kurmayı düşünüyorsanız bir alan adına ve dosyalarınızı barındırmak için bir hostinge ihtiyacınız var. SMF linux hostiglerde sorunsuz çalıştığından dolayı tavsiyem linux bir hosting seçmeniz. Alanı adını seçimi yaparken kuracağınız forumun içeriğine uygun ve akılda kalıcı bir alan adı seçermeniz yararınıza olacaktır. Ben yıllardır cliaweb 'i kullanıyorum ve sorun yaşamadım. 2. Veritabanı Oluşturma Aldığınız hosting hizmetinin panelinde MySQL yönetimi sayfasına giriş yaparak veritabanınızı oluşturun. Oluşturduğunuz veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifresi kolay bulunamayacak şekilde belirleyin. [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] 3. SMF Kurulum Dosyaları ve Dil Dosyaları SMF 'nin resmi sitesinden başka bir yerde karşılaşırsanız zaten indirmeyin, sadece resmi siteden indirdiğiniz dosyaları kullanın. İndirme Sayfası: [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] İndirme sayfasından en güncel sürümün Full İnstall Zip dosyasını indiriyoruz. Kurulum dosyalarını indirdikten sonra aşağıdaki linkten Türkçe Dil Dosyalarını indiriyoruz. Aşağıdaki sayfada görüldüğü gibi indirdiğiniz kurulum dosyalarının sürümüne uygun dil dosyalarını indirmemiz gerekiyor. Türkçe Dil Dosyaları: [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] İndirdiğimiz sıkıştırılmış klasörleri sağ tıkla klasöre ayıklıyoruz ve dil klasörü içindeki dosyaları kurulum dosyalarının olduğu klasöre atıyoruz. İndirdiğimi kurulum ve dil dosyalarını bir klasörde birleştirdikten sonra bütün kurulum dosyalarını forumu kurmak istediğimiz ana dizine ya da başka bir klasöre kurmak istiyorsak oluşturduğumuz klasörün içerisine aktarıyoruz. Bu aktarımı filezilla gibi ftp programıyla ya da panelinizden dosya yöneticisi marifeti ile aktarabilirsiniz. 4. Kurulum Sayfasını Başlatma Veritabanınızı oluşturdunuz ve kurulum dosyalarınızı kurulum yapacağınız dzine attık sonra sıra geldi kuruluma. [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] yolunu adres çubuğuna yazıyoruz ve kurulumu başlatıyoruz. Sadece 4. aşamaya geldiğinizde Varsayılan karakter seti olarak UTF-8 kullan. seçeneği seçili olmayacak, bu seçimi kaldırıyoruz. [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ] En son olarakta install.php dosyasını silmek için burayı tıklayınız. seçeneğini tıklayınız ve bir alt satırdaki yeni yüklenen forumunuza göz ataabilirsiniz linkini tıklayarak foruma giriş yapabilirsiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Trend Üye
![]() |
Yanıt: SMF Forum Kurulumu Resimli Anlatım
Vb 3.8 ciler gibi bende smf den kopamadım. ![]() |
||||
|
![]() |
![]() |
#4 |
Charismax
![]() |
Abi bu konuyu aslında.. DirectAdmin panel smf kurulumu olarakta işleye bilirsin..
![]() |
![]() |
#5 |
Trend Üye
![]() |
|
|
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Charismax
![]() |
Ben telefon faktörünü unuttum ya tamam ![]()
|
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
anlatım, forum, kurulumu, resimli, smf |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Hazır Forum İmzaları 2022 Tumblr forum imzaları | mamihlapinatapai | Avatarlık Resimler & Hareketli Gifler | 38 | 16 Haziran 2025 23:10 |
2025 Forum imzası yapmalık sözler - güncel forum imzaları | Chiron | Güzel Sözler | 25 | 17 Kasım 2024 16:29 |
Resimli Mevlana Sözleri | mamihlapinatapai | Resimli Sözler | 7 | 04 Mart 2023 08:47 |
Canlı anlatım: Kanada GP 2. antrenman seansı | KoJiRo | Formula 1 | 0 | 18 Haziran 2022 07:53 |
Canlı anlatım: Kanada GP 1. antrenman seansı | KoJiRo | Formula 1 | 0 | 17 Haziran 2022 20:59 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2025
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net