TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Tablet Bilgisayar Haberleri (https://www.trendforum.net/tablet-bilgisayar-haberleri/)
-   -   Linux İşletim Sistemiyle Gelen 12. Nesil Dizüstü: Lemur Pro (https://www.trendforum.net/tablet-bilgisayar-haberleri/6373-linux-isletim-sistemiyle-gelen-12-nesil-dizustu-lemur-pro.html)

KoJiRo 12 Temmuz 2022 10:23

Linux İşletim Sistemiyle Gelen 12. Nesil Dizüstü: Lemur Pro
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Linux tabanlı laptop, masaüstü ve sunucu üreticisi System76, Intel Alder Lake işlemcilerle çalışan bir dizüstü bilgisayar duyurdu. Yeni Lemur Pro, 14 saatlik pil ömrüne, açık kaynak yazılım desteğine (Coreboot tarafından desteklenmekte) ve 180 derecelik menteşeye sahip bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.

Müşteriler, önceden yüklenmiş Pop!_OS 22.04 LTS veya Ubuntu 22.04 LTS işletim sistemlerinden birini seçmekte özgür. 14 inçlik Lemur Pro, birçok ince ve hafif tasarımda reklamını görebileceğiniz modern özelliklere sahip. Ancak buradaki özel şey “Coreboot System76 açık kaynak yazılım” desteği.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Başlangıçta LinuxBIOS olarak bilinen Coreboot, Linux kullanıcıları tarafından benimsenen açık kaynaklı bir BIOS uygulaması ve önemli bir yere sahip. Coreboot’un hafif, esnek ve zengin özelliklere sahip olduğunu daha önce belirtmiştik. Ne yazık ki, pek çok modern dizüstü bilgisayar veya masaüstü bilgisayar Coreboot’u desteklemiyor. Ancak bu çözüm son zamanlarda daha fazla benimsendi diyebiliriz. Coreboot BIOS’un aylar önce MSI Z690-A anakartlar için kullanıma sunulduğunu yazmıştık.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Windows gibi, Linux’un da Alder Lake yongalarla birlikte sunulan hibrit yaklaşıma uyum sağlaması gerekiyordu. Daha sonra güncellenen Linux çekirdeğiyle birlikte 12. nesil çiplerde performans artışı sağlandı.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.