TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Tarot Falı (https://www.trendforum.net/tarot-fali/)
-   -   Tarot Hakkında 13 İlginç Bilgi (https://www.trendforum.net/tarot-fali/12009-tarot-hakkinda-13-ilginc-bilgi.html)

Beatrice 11 Ocak 2023 07:18

Tarot Hakkında 13 İlginç Bilgi
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

1- Tarot falı bir hikayeler bütünü olduğu için, “tek kart seçeyim, bak” olmaz. Tek kart sana doğru bir bilgi vermez.

2- Son kart kehanet kartıdır. Açılıp açılmaması tarot baktıran kişinin isteğine bağlıdır. Tüm falı etkilemez ama geleceğe dair bir yaptırım gücü vardır. Tabii her zaman en son karar, baktıran kişinin.

3- Fal sırasında kartlara yorumcu da baktıran da dokunabilir. Zaten bu seans ikisinin arasındaki enerji transferidir. Dolayısıyla kartlara dokunmak serbest!

4- Tarot falı tamamen sezgi ve imajinasyon işidir. Bunun için de kartları iyi bilmek ve hissetmek gerekir.



5- Tarot bakarken mistik yan elementlerden yardım alınabilir. Mesela mor bir masa örtüsü, değerli taşlar, mum, tütsü, fal baktıran kişinin burcu ya da bir eşyası gibi.

6- Viktorya döneminde tarot falı sadece haç şeklinde açılıyormuş. Böylece falcılar cinlerden korunuyormuş.

7- Tarotta korkutucu görünen birçok kartın aslında pozitif bir anlamı da olabilir. Mesela “Ölüm” kartı bir sondur. Bu, sıkıntıların sonu anlamına da gelebilir.

8- Kartları karıştırmak tarotun en önemli ritüelidir. Bu sırada fırlayan bir kart olursa onu araya karıştırma, diz. Çünkü o seçilmek istiyordur.



9- Bugünkü klasik tarotun kurucusu Amerikalı şair Arthur Edward Waite’dir. Başta kart oyunu olarak kullanılan tarotu fal olarak geliştirmiştir. Ama bu falın bu kadar popüler olmasının sebebi, evrensel olmasıdır.

10- Bugün hala tarotun eski Mısır veya Hint kökenli olduğunu düşünenler var. Bir kısım tarihçi ise tarotu Kabbala’ya mal eder.

11- Tarot kelimesi İtalyanca’daki “Tarocco” kelimesinden evrilmiş. Taro nehrinden ya da Tevrat’tan geldiğini düşünenler de var.

12- Klasik tarotun çizimleri Pamela Coleman Smith’e aittir. Bu yüzden kartların hepsinde PCS harfleri bulunur.

13- Bu madde, 13. madde olmasına yakışır bir şekilde, biraz lanetli. 🙂 Eğer kart sahibi kartlarına enerjisini yüklediyse bundan sonra o kartları kimseye vermemelidir. Tarot bakmaktan vazgeçtiyse kartları yakmalıdır. Yoksa lanetlenir.

Dolares 11 Ocak 2023 07:18

Yanıt: Tarot Hakkında 13 İlginç Bilgi
 
Kelt falı haç şeklinde bir açılım zaten. Belki de zamanında kullanılan oydu. :D


...


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.