Çilekli Kıbrıs Tatlısı
Çilekli Kıbrıs Tatlısı [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] cilekli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin: 3 adet yumurta ½ su bardağı şeker ½ su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı su 1 su bardağı şeker Muhallebisi için: 1 Lt süt 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket krem şanti 1 paket vanilya Çilekli jöle (isteğe göre): 1/2 kg çilek 3 su bardağı toz şeker 1.5 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1/2 su bardağı su Üzeri için: Hindistan cevizi Çilek Çilekli Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbet için tüm malzemeler bir tencere içerisine alınır ve kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan alınır. Kek için derin bir kapta şeker ve yumurta kabarana kadar çırpılır. Ardından içine sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Tüm kuru malzemeler eklendikten sonra yağlanmış bir borcam içerisine dökülür ve yayılır. Pişen kek üzerine soğumuş şerbet dökülür ve biraz çekmesi beklenir. Bu sırada muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeler derin bir tencereye alınır ve çırpılır. Kısık ateşte sık sık karıştırılır ve göz göz olunca ocaktan alınır. İçine krem şanti ve vanilya eklendikten sonra bir mikser yardımıyla çırpılır. Kekin üzerine dökülür ve soğumaya alınır. Çilekli jöle için; Çilekler temizlendikten sonra 4'e bölünür. Bir tencereye çilek, su, vanilya ve toz şeker koyularak kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başladığında içerisine nişasta eklenir ve 3 dakika daha pişirilir. Ardından ocaktan alınır. Tatlının muhallebisinin üzerine çilekli jöle eklenir ve güzelce dağıtılır. Soğuduktan sonra, tatlı bolca hindistan cevizi ile süslenir. Dolapta 1-2 saat bekledikten sonra servis edilir. Çilekli jöle, isteğe bağlıdır. Dilerseniz, jöle kullanmadan da çilekli kıbrıs tatlısını hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 22:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.