|
![]() |
#1 |
Çevrimdışı
![]() |
Kadife tatlısı tarifi
Kadife tatlısı tarifi Www.TrendForum.Net
[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Kadife tatlısı, ABD’de çok yaygın olan “red velvet cake” yani “kırmızı kadife pasta”nın Türkiye’deki adı. Özellikle görüntüsü ile kalpleri çalan kadife tatlısını evde yapmak da aslında çok kolay. Temelde bir kek ile bir kremadan ibaret olan kadife tatlısı için malzemeler ve adım adım yapılış aşamaları aşağıda. Siz de mutlaka deneyin, afiyet olsun… Fırında 4 - 6 Kişilik 30-60 dk Yapımı için malzemeler 150 gram tereyağı 150 gram sıvı yağ 300 gram şeker 3 adet yumurta 330 gram un 1 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı gıda boyası 220 mililitre süt 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 tatlı kaşığı karbonat Kreması için: 250 gram labne peyniri 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri Kadife tatlısı tarifi Nasıl yapılır? Sütü hafifçe ısıtıp içine limon suyunu ekleyin. Karıştırıp sütün ekşimesi ve soğuması için bir süre bekletin. Bu esnada un, kakao, vanilin, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek derin bir kasede karıştırın. Tereyağını ve şekeri yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtaları ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edin. Kırmızı gıda boyasını süte ekleyip karıştırın. Boyalı sütü de yumurtalı karışıma ilave edin. Son olarak kuru malzeme karışımı ile sıvı malzemeleri karıştırıp kek hamuru kıvamına gelene kadar çırpın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru 22 santimetrelik 2 adet kelepçeli kek kalıbına bölüştürün. Kekleri fırına verip kabarıp pişene kadar fırında tutun. Fırından çıkardığınız kekleri streç filmle sarıp buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kekleri buzdolabından alıp kabarık kısımlarını keserek üstlerini düzleştirin. Kestiğiniz parçaları mutfak robotundan geçirin. Pasta kreması için tereyağına pudra şekerini ilave edip çırpın. Labneyi de ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Düz bir tabağın altına biraz krema sürüp keklerden birini yerleştirin. Üzerini kremayla kaplayıp ikinci katı da yerleştirin. En üste yeniden krema sürüp kek kırıntılarıyla süsleyin |
|
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
kadife, tarifi, tatlısı |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ay Tatlısı Tarifi | Beatrice | Tatlılar | 0 | 01 Nisan 2024 14:56 |
Hayrabolu Tatlısı tarifi | Beatrice | Tatlılar | 0 | 09 Kasım 2023 12:01 |
Adisebaba Tatlısı Tarifi | Beatrice | Tatlılar | 0 | 15 Ekim 2023 00:55 |
Sahine Tatlısı Tarifi | Asi Ruh | Tatlılar | 2 | 23 Haziran 2023 14:15 |
Aypare Tatlısı Tarifi | Beatrice | Tatlılar | 0 | 12 Aralık 2022 16:19 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2025
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net