Elmalı Tart
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Elmalı Tart (Tarte Tatin) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 3 çay bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 125 gr yumuşak tereyağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Karemel için; 1 çay bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağ Üzeri için; 1 paket küçük krema 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 7-8 tane orta boy elma Tarçın Hamur malzemelerini yoğurma kabına koyup yoğuralım. Streçleyip buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Hamurumuz buzdolabında dinlenirken biz karemeli yapalım; bir tavada tereyağını eritip şeker ilave edelim rengi değişip kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim( çok pişirirsek acımsı olur dikkat edelim). Karameli borcama dökelim üzerine kabuklarını soyup dilimlediğimiz elmaları düzgünce yerleştirip tarçın serpelim. Süresi dolan hamuru dolaptan çıkarıp tepsinin büyüklüğünde açıp elmaların üzerine serelim. Hamurun kabarmasını önlemek için çatalla delikler açalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika kontrollü olarak pişirelim 😋 Fırından çıkınca karemelin donmasına izin vermeden kenarlarından yavaş yavaş oynatarak borcamı ters çevirelim. Krema ile pudra şekerini çırpıp üzerine gezdirelim. Ilık servis yapalım. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:10. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.