TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Windows 7 ve Windows 8.1 Desteği Sona Erdi (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/12119-windows-7-ve-windows-8-1-destegi-sona-erdi.html)

KoJiRo 14 Ocak 2023 10:43

Windows 7 ve Windows 8.1 Desteği Sona Erdi
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Windows 7 ve Windows 8.1 için yolun sonuna geldik. Microsoft, uzun yıllar boyunca desteklenen eski işletim sistemleri için güncelleme yayınlamayı bırakıyor. Artık güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere hiçbir güncelleme sunulmayacak. Şirket ayrıca Windows 7 ve 8.1 için Microsoft Edge tarayıcı güncellemelerini de durduracak.

Çoğu kullanıcı için Windows 7 desteği aslında üç yıl önce sona erdi, ancak işletmeler için geniş programlı destek sağlanıyordu. Bu süreç de artık sonlandı. Başka bir deyişle, kişi veya kuruluş fark etmeksizin artık eski işletim sistemlerine destek kesildi.

Eviniz veya iş yerinizdeki bir bilgisayarda hala Windows 7 veya 8.1 çalıştırıyorsanız artık Windows 10’a yükseltme vaktiniz gelmiş olabilir. Bildiğiniz gibi Windows 10’un sistem gereksinimleri Windows 11 gibi katı değil. Ayrıca desteğin en az Ekim 2025’e kadar süreceğini tekrar hatırlatalım.

Windows 7 aslında sevilen bir işletim sistemiydi, yıllar sonra bile önemli bir kitle tarafından kullanılmaya devam ediyordu. Windows 8 ve 8.1 ise hiçbir zaman bu kadar popüler olmadı.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.