TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Japonya, Çin’e Üretim Ekipmanı Satışını Kısıtladı (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/16823-japonya-cin-e-uretim-ekipmani-satisini-kisitladi.html)

KoJiRo 04 Nisan 2023 14:09

Japonya, Çin’e Üretim Ekipmanı Satışını Kısıtladı
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Japon hükümeti, ihracat kontrollerine tabi olacak 23 yarı iletken aracının listesini resmi olarak açıkladı. Nikkei‘ye göre bu kararla birlikte Japon yüksek teknoloji şirketlerinin belirli ürünleri Çin’e ihraç etmesi daha zor hale gelecek.

Japon hükümetinin hamlesi birçok farklı Çinli şirketi etkileyebilir. Ancak özellikle Çin’in öncü yarı iletken şirketi SMIC ve NAND bellek lideri YTMC’nin gelişmiş çipler üretmek için ihtiyaç duydukları ekipmanlara ulaşması kısıtlanıyor.

DigiTimes, Japonya’nın ihracat kontrollerine tabi 23 kalem ürünün detaylarından da bahsetti; kısıtlanan ekipmanlar arasında litografi makineleri, aşındırma ekipmanları, kimyasal wafer parlatma (ve muhtemelen CMP sonrası temizlik) için kullanılan aletler ve aşırı ultraviyole (EUV) maske test cihazları yer alıyor. Bu cihazlar aralarında Lasertec, Nikon, Screen Holdings ve Tokyo Electron’un da bulunduğu on şirket tarafından üretiliyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Güncellenen yönetmeliğin Mayıs ayında resmen ilan edilmesi ve Temmuz ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Çinli şirketlerin ihtiyaçlarını karşılaması için elini çabuk tutmaları gerekiyor zira üç aylık süreleri var.

ABD ve Hollanda’nın son yıllarda Çin’e karşı uyguladığı kısıtlamalar artmıştı. Japonya da görünüşe göre ABD ve Hollanda’nın izinden gidiyor. Ancak Japon hükümeti bu noktada kararlarında Çin’in adını doğrudan vermiyor.

Nikkei’ye konuşan üst düzey bir ticaret bakanlığı yetkilisi, “İhracat kontrolleri kapsamına alınacak hedefler büyük pazarlara sahip alanlar değil ve kurumsal performans üzerindeki etkinin sınırlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 22:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.