TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Fedora 38, GNOME 44 ile Çıkış Yaptı (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/19179-fedora-38-gnome-44-ile-cikis-yapti.html)

KoJiRo 20 Nisan 2023 17:38

Fedora 38, GNOME 44 ile Çıkış Yaptı
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

The Fedora Project tarafından Fedora 38 kullanıma sunuldu. Bu güncellemedeki yeni özellik, Workstation sürümünün GNOME 44 kullanması. GNOME 44, yeni bir kilit ekranı, erişilebilirlik ayarlarında iyileştirmeler ve hızlı menüde yeni bir arka plan uygulamaları bölümü içeriyor. Sürümde Fedora Budgie, Sway ve Sericea dahil olmak üzere yeni Spins de var. Hatta artık mobil cihazlar için erken bir çaba olarak tanımlanan bir sürüm de mevcut.

Verimliliği seven herkes için bu güncelleme, hizmetleri kapatmak için daha kısa bir varsayılan zaman aşımı süresi getiriyor. Bu, sistemleri kapatmanın daha hızlı olması gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle bir yere gitmek için aceleniz varsa daha hızlı gidebilirsiniz. Diğer bir performans iyileştirmesi, dnf5’in dahil edilmesi. Henüz varsayılan değil ama gelecekteki Fedora sürümlerinde bu da varsayılan hale gelecek. dnf5, daha küçük bir bellek alanı ve performans iyileştirmeleri içeriyor.

Fedora’nın ana hedef kitlelerinden biri geliştiriciler. Fedora 38 ile birkaç önemli programlama dili ve sistem kitaplığı paketi güncellenmiş durumda. Bu sürümde gcc 13, Golang 1.20, LLVM 16, Ruby 3.2, TeXLive2022, PHP 8.2 ve çok daha fazlası bulunuyor.

Fedora 37 kullanıyorsanız, Yazılım’ı açıp Güncellemeler’e giderek mevcut güncellemeleri uygulayıp ardından yükseltme işlemine devam ederek Fedora 38’e yükseltebilirsiniz. Alternatif olarak, yenilenen Fedora web sitesinden yeni bir ISO indirebilirsiniz.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 13:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.