TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Microsoft, İşletmeler İçin Entra Verified ID’ye Yüz Tanıma Teknolojisi Ekliyor (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/38717-microsoft-isletmeler-icin-entra-verified-id-ye-yuz-tanima-teknolojisi-ekliyor.html)

KoJiRo 09 Şubat 2024 15:18

Microsoft, İşletmeler İçin Entra Verified ID’ye Yüz Tanıma Teknolojisi Ekliyor
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Microsoft, çevrimiçi işletmeler ve hizmetler için yeni bir güvenlik katmanı sağlamak amacıyla Entra Verified ID için Yüz Tanıma adlı yeni bir özellik duyurdu.

Microsoft Entra Verified ID, halihazırda işletmelerin bir müşterinin söylediği kişi olup olmadığını kontrol etmesine olanak tanıyor. Ayrıca insanların bankacılık veya çalışan onayı gibi çevrimiçi hizmetlerde oturum açmasını da sağlıyor.

Adından da anlaşılacağı üzere yeni teknoloji, bazı yönlerden bilgisayarda oturum açmak için kullanılan Windows Hello’ya benzeyen bir yüz tanıma özelliği. Microsoft, yeni özelliğin şirketin Azure AI hizmetlerini kullanarak bir kişinin fotoğrafını pasaport veya ehliyetteki doğrulanmış bir görüntüsüyle eşleştirdiğini söylüyor. Daha sonrasında ise kişinin yeni çekilen görüntüsünün doğrulanmış fotoğrafıyla nasıl karşılaştırıldığına dair bir yüzde veriyor.

İşletmeler, Microsoft Entra Verified ID Yüz Tanıma teknolojisini birden fazla doğrulama için kullanabilir. Microsoft’a göre bu teknoloji, işletmelerden çalışanlara geçiş anahtarı oluşturmak veya bir kişinin şifresini sıfırlamak için kullanılabilir.

Şirket, yüz tanıma eyleminden elde edilen hiçbir veriyi depolamadığını veya saklamadığını, sadece işletmenin yalnızca yeni fotoğraf ile doğrulanmış görüntü arasındaki eşleşme yüzdesini görebildiğini belirtiyor.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 10:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.