TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Zhaoxin Glenfly Harici Ekran Kartı Görüntüleri Ortaya Çıktı (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/4284-zhaoxin-glenfly-harici-ekran-karti-goruntuleri-ortaya-cikti.html)

KoJiRo 15 Haziran 2022 21:41

Zhaoxin Glenfly Harici Ekran Kartı Görüntüleri Ortaya Çıktı
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Glenfly Arise-GT10C0 harici ekran kartının görüntüleri, Çin sosyal medya platformu Bilibili‘de paylaşıldı. Kartın yarım soğutma tasarımı oldukça basit görünüyor. Öte yandan görüntü çıkışları VGA ve HDMI ile sınırlı görünüyor. Ayrıca platform üzerinde yazılım desteğinin halen zayıf olduğundan bahsedilmiş.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Yukarıdaki görüntüde soğutma bloğundan ayrılan Glenfly GPU’yu görebilirsiniz. GPU üzerindeki yazılar çok açıklayıcı değil ancak GPU’nun Arise–GT ailesinin 10C0 modelinin bir parçası olduğunu doğruluyor. Model numarası ilginç, çünkü birkaç hafta önce Glenfly Arise 1020 olarak bilinen bir model için Geekbench 5 kıyaslama sonuçları ortaya çıkmıştı. Bunun Glenfly Arise ailesinin farklı bir üyesi olup olmadığını bilmek zor. Bazı Çinli teknoloji siteleri ise önceki Geekbench verilerinin bu karta ait olduğunu konuşuyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Geekbenched örneği, Zhaoxin 2.7 GHz sekiz çekirdekli CPU ve 8 GB RAM ile bir Windows 10 sisteminde test edildi. Ayrıca GPU’nun 24 hesaplama birimi, 608 MHz GPU saati ve 2 GB VRAM ile geldiği bildirildi. OpenCL testinde yaklaşık beş yıllık akıllı telefonlarla eşit sonuçlar gördük. Klasik GeForce GTX 1060 gibi tanıdık bir harici ekran kartıyla kıyaslandığında ise 60 katlık fark ortaya çıkmıştı.

Glenfly Arise-GT10C0 hakkındaki yeni Bilibili gönderisi, teste giren örnekle pek çok ortak nokta olduğunu gösteriyor. Bunun yanında kartın Windows 10 işletim sisteminde test edildiği, ayrıca HDMI bağlantısıyla ilgili sorunlar yaşandığı belirtiliyor. Aygıt Yöneticisi ise GPU’yu Zhaoxin VGA BIOS olarak tanıyor. Bu ekran kartı oldukça zayıf, ancak düzgün çalışan bir Windows 10 sürücüsüyle çok daha iyi performans potansiyeli olabilir.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.