TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Bilgisayarlara Olan Talep Azalıyor, Fiyatlar Aşağı Çekiliyor (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/4289-bilgisayarlara-olan-talep-azaliyor-fiyatlar-asagi-cekiliyor.html)

KoJiRo 15 Haziran 2022 21:46

Bilgisayarlara Olan Talep Azalıyor, Fiyatlar Aşağı Çekiliyor
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Son yıllarda COVID-19 salgınıyla birlikte masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara olan talep ciddi oranda artmıştı. PC üreticileri, yeterli miktarda bilgisayar üretmekte büyük sorunlar yaşadı ve bileşen tedarik etmek zorlaşmıştı. Ancak dünya genelindeki enflasyon, pandeminin zayıflaması ve Ukrayna savaşı gibi nedenlerden dolayı PC talebi yavaşladı. Acer başkanı Jason Chen ise bu hafta aşırı dizüstü bilgisayar arzının geleceği konusunda uyarılarda bulundu.

Enerji, gıda ve diğer kritik kalemlerin yükselen fiyatları, dünya çapında rekor enflasyon oranlarına neden oldu. Sonuç olarak, birçok insan harcama yapmadan önce iki kez düşünüyor ve teknolojik cihazları almaktan vazgeçiyor. DigiTimes’a göre genel olarak son aylar bilgisayar satışları açısından pek iyi geçmedi. Acer, Asus ve HP, son haftalarda tüketici pazarının zayıflık belirtileri gösterdiğini ve talebin düştüğünü belirtmişti.

IDC, PC talebindeki zayıflıkla birlikte 2022 yılında PC sevkiyatlarının bir önceki yıla göre %8.2 oranında azalacağını tahmin ediyor. Masaüstü ve dizüstü bilgisayar sevkiyatları 2021’de 348.8 milyon adede ulaştı, dolayısıyla bu yıl 321.2 milyon adede düşeceği söyleniyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Pandemi öncesindeki seviyeler kadar düşük olmasa bile artık tüketici bilgisayarlarına olan talep düşüyor. Böylelikle stoklar perakendeciler ve üreticilerin elinde birikirken, arz fazlası fiyat düşüşlerine yol açıyor. Bu da son tüketiciler için iyi bir haber, ancak ticaret yapanlar için değil.

Acer başkanı dizüstü bilgisayar arzının şimdiden talebi geride bıraktığını söylüyor. Acer, Asus, Gigabyte ve MSI gibi şirketler tipik olarak tüketicilere satış yapıyor, bu nedenle özellikle giriş seviyesi ve orta seviye sistemler için azalan talepten zarar görecekler. DigiTimes ayrıca ilk çeyrek bilançolarına göre Acer, Asus, MSI ve Gigabyte’ın stok değerinin bir önceki yıla göre sırasıyla %26.59, %79.51, %77.62 ve %64.59 arttığını hatırlatıyor.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.