TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Intel, Ohio Fabrikasının Açılışını Süresiz Olarak Askıya Aldı (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/5527-intel-ohio-fabrikasinin-acilisini-suresiz-olarak-askiya-aldi.html)

KoJiRo 26 Haziran 2022 13:14

Intel, Ohio Fabrikasının Açılışını Süresiz Olarak Askıya Aldı
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

ABD Kongresi, yarı iletken üreticileri için 52 milyar dolar civarında destek içeren, CHIPS Yasası olarak bilinen proje hakkında bir sonuca varamadı. Bu durumdan hiç hoşnut kalmayan Intel ise 22 Temmuz’da gerçekleşmesi planlanan Ohio fabrikası için temel atma törenini askıya aldı.

Intel’in milletvekillerine CHIPS Yasasında ilerleme kaydedilmemesi nedeniyle töreni süresiz olarak askıya aldığına dair bir e-posta gönderdiği iddia ediliyor. Bir şirket yetkilisi Registar‘a resmi bir yanıt vererek temel atma töreni için yeni bir etkinlik planlanmadığını sözlerine ekledi. Intel sözcüsü, tören iptalinin CHIPS Yasasına bağlı olup olmadığı sorulduğunda herhangi bir yanıt vermedi.

Şirket ayrıca bir bildiri yayınlayarak “Ohio’daki genişlememizin kapsamı ve hızı, büyük ölçüde CHIPS Yasasından sağlanan finansmana bağlı olacak” şeklindeki ifadelerle birlikte karar hakkındaki tepkisini dile getirdi. Eğer yarı iletken üreticilerini kapsayan bu yasa yürürlüğe girmezse, teknoloji devi ABD dışındaki odaklanmak isteyebilir. Ancak Ohio fabrikasının yavaş da olsa inşa edilmesi muhtemel.

Avrupa Birliği, başta Intel olmak üzere çeşitli yarı iletken üreticilerine ayrıcalıklar sağlayacağını bildirmişti. Mavi devin Almanya’da mega çip fabrikası kurmak için hazırlandığını biliyoruz. Almanya’nın yanı sıra Fransa, İtalya, Polonya ve İspanya gibi ülkelerde çeşitli yatırımlar yapılacağını belirtelim.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 05:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.