TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Teknoloji Trend Haberleri (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/)
-   -   Western Digital, 22 TB HDD’leri Piyasaya Sürüyor (https://www.trendforum.net/teknoloji-trend-haberleri/6638-western-digital-22-tb-hdd-leri-piyasaya-suruyor.html)

KoJiRo 20 Temmuz 2022 21:18

Western Digital, 22 TB HDD’leri Piyasaya Sürüyor
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Western Digital, bu yılın başlarında 22 TB sabit disklerini yalnızca Ultrastar ürün ailesi için sunmaya başlamıştı. Bu sürücü ailesi, öncelikle sunucu üreticileri için tasarlanıyor ve perakende satışta yaygın olarak bulmak pek mümkün değil. Ancak şirket, bu hafta oldukça geniş bir kitleye sunulacak 22 TB WD Gold, WD Red Pro ve WD Purple Pro HDD’leri piyasaya sürmeye başladı.

Western Digital’in 22 TB HDD’leri, çok yüksek yoğunlukla başa çıkmak için ePMR (enerji destekli dikey manyetik kayıt) teknolojisine ve üç aşamalı aktüatörlere (TSA) güveniyor. Ayrıca aynı şekilde 10 plakalı 3,5 inç helyum dolgulu depolama tekniği kullanılıyor. Sürücüler, meta verilerini manyetik ortamdan NAND flash belleğe taşımak ve güvenilirliği artırarak gerçek dünya performansını iyileştirmek için OptiNAND teknolojisi ile geliştirildi. Bununla birlikte, sabit disklerin 7.200 RPM hıza ve 512 MB önbelleğe sahip olduğunu belirtelim.

22 TB WD Gold HDD serisi, 291 MB/sn’lik maksimum sürekli aktarım hızı sunuyor. Güç tüketimine gelince, bu sürücüler boş modda 5,7W (düşük kapasiteli sürücülerle yakın) ve çalışma modunda 9,3W (düşük kapasiteli sürücülerden önemli ölçüde daha yüksek) güç tüketiyor. Bu arada, 22 TB WD Red Pro (6,8 W/3,4 W güç tüketimi) ve WD Purple Pro (6,9 ​​W/5,6 W güç tüketimi) serisi 265 MB/sn seviyesinde sürekli aktarım hızı sunabiliyor.

Western Digital’in Gold/Red Pro/Purple Pro 22 TB sabit diskleri 599 dolarlık liste fiyatıyla satışa sunuldu. Ek olarak, tüm HDD’lerin beş yıllık garanti kapsamında olduğunu ve 2,5 milyon saatlik MTBF derecesine sahip olduğunu belirtelim.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.