Beatrice |
18 Mayıs 2022 16:43 |
Çiğ yaprak sarma tarifi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
MALZEMELER
500 gram asma yaprağı
2 adet soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber, tuz
İki buçuk su bardağı su
YAPILIŞI
Asma yapraklarını kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. İç malzeme için kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Kesmeşeker ekleyip karıştırın. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, tuz ve su ilave edip, suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Yaprakları düz bir zemin üzerine yayın. Ortalarına harcı pay edip, sigara böreği gibi sarın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın
alıntı
|
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 07:31. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.