Portakal Ci̇psi̇ Tari̇fi̇
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
MALZEMELER ● 4 tane büyük portakal (İsteğe bağlı olarak diğer turunçgilleri de kullanabilirsiniz ancak tercihiniz limondan yana olacaksa dilimleri şekerle kaplayıp pişirmeniz daha iyi olabilir.) ● Tarçın (opsiyonel) HAZIRLANIŞI ● Portakalları yaklaşık 7-8 dilim olacak şekilde kesin. ● Portakal dilimlerini yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üstüne yan yana dizin. ● Önceden 80 dereceye ısıttığınız fırında düzenli aralıklarla çevirerek pişirin. ● İyice kuruyup çekene kadar bu işleme devam edin. (Portakal daha sulu bir meyve olduğu için bu süreç 2-3 saatinizi alabilir.) ● Portakal cipslerini fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar bekleyin, bu esnada cipsler daha da çıtırlaşacak. ● Üstlerine tarçın serperek farklı bir tat da elde edebilirsiniz. |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.