Mor Lahanalı Hamsi Sarma
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Mor Lahanalı Hamsi Sarma için Malzemeler Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek) 200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış) 1 su bardağı pirinç 1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış) Bir avuç çam fıstığı Bir yemek kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış) Zeytinyağı Tuz, karabiber Mor Lahanalı Hamsi Sarma Nasıl Yapılır Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın. İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun. En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın. Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın. Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın. Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. lezzet.com.tr |
Yanıt: Mor Lahanalı Hamsi Sarma
Bu Nedir Arkadaşş Hamsiden De Herseyy Yaptılarr. . . :memo: |
Yanıt: Mor Lahanalı Hamsi Sarma
aa ne güzel görünüyor
|
Yanıt: Mor Lahanalı Hamsi Sarma
Oo No Gozol Goronoyorr |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 04:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.