TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Ülkemizden Haberler (https://www.trendforum.net/ulkemizden-haberler/)
-   -   Zonguldak'ta kaybolan kuru yük gemisi battı: 11 Türk denizci kayıp (https://www.trendforum.net/ulkemizden-haberler/34587-zonguldakta-kaybolan-kuru-yuk-gemisi-batti-11-turk-denizci-kayip.html)

Beatrice 20 Kasım 2023 15:10

Zonguldak'ta kaybolan kuru yük gemisi battı: 11 Türk denizci kayıp
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında aşırı yağış ve fırtınadan batan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin bulunması için Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kayıp 12 personelden 1’inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı. Bakan Yerlikaya sel felaketi ardından son durumu aktarırken, 'Şu ana kadar sel, fırtına ve sağanak yağışlarda 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzerek ifade etmek istiyorum.' dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından saatteki hızı 100 kilometreyi aşan kuvvetli fırtına ve yağışın ardından Kdz. Ereğli ilçesinde hayat adeta felç oldu. İlçe açıklarında İzmir'e kuru yük taşıyan Kafkametler isimli yük gemisi, 12 mürettebatıyla önce liman içine sürüklendi. Gemiyle mendireğe çarptıktan sonra iletişim kesildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada geminin çarpmanın ardından battığını ve 12 mürettebatla iletişim kurulamadığını ifade etti.



Alıntı


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 22:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.