TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri (https://www.trendforum.net/ulkemizin-ve-dunyanin-turizm-trendleri/)
-   -   Herkes için farklı bir Kars (https://www.trendforum.net/ulkemizin-ve-dunyanin-turizm-trendleri/11443-herkes-icin-farkli-bir-kars.html)

Zeytin 19 Aralık 2022 15:30

Herkes için farklı bir Kars
 
Seyahatseverlerin gözdesi Kars, gastronomi turlarından kayak tatiline kadar her zevke uygun seçenekleriyle öne çıkıyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kars kış tatillerinin vazgeçilmez destinasyonlarından biri ve seyahatseverlere gastronomiden tarihe, kayak tatilinden kültür turlarına kadar farklı alternatif sunuyor. Son yıllarda ünü iyice artan ve bilet bulmak güçleşen Doğu Ekspresi de her tatil zevkine uygun deneyimler sunan Kars’ı birçok insanın gözdesi haline getirdi. Sarıçam ormanlarıyla doğaseverlerin, peynir başta olmak üzere bölgeye has lezzetleriyle gurmelerin, Sarıkamış’ın benzersiz pistleriyle kayak tutkunlarının cazibe merkezi olan kent, Rus ve Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleriyle bezenmiş caddeleri ve tarihi yapılarıyla kültür turlarına ilgi gösteren tatilcileri de büyülüyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Soğuk havaya rağmen, kış aylarında, karların bembeyaz bir örtüyle kapladığı Kars’ı ziyaret etmek ayrı bir keyif. Doğaseverler Kars’ta donmuş Çıldır Gölü’nde buzda sarıbalık avlamak, kızaklı at turuna katılmak, sarıçam ormanlarında yürüyüşler yaparak hala canlı olan yaban hayatın tadını çıkarmak gibi şanslara sahip oluyor. Ayrıca her yıl Şubat ayında, Çıldır Gölü’nde Altın At Kış Festivali düzenlenerek ata sporumuz ciritin yaşatılması için etkinlikler düzenleniyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kars şehrinin yaklaşık 50 km dışında yer alan Bayraktepe kayak merkezi, her seviyeye uygun geniş pist alternatifleriyle kayak ve snowboard tutkunlarını kendine çekiyor. Etrafı çam ormanlarıyla kaplı pistlerde kayarken mis gibi orman ve dağ havasını içinize çekebildiğiniz Sarıkamış, 2634 metrelik yüksekliğiyle enfes bir manzara da sunuyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

1900’lerin başında Rus işgalinde kalan Boğatepe köyü, o dönemde bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan Malakanların diyarıydı. 1910’da köyü İsviçreli bir peynir üreticisinin ziyaret etmesiyle bugün damak tadına düşkün herkesin yakından tanıdığı Kars Gravyeri de doğmuş oldu. Boğatepe’nin yerlileri, Malakanlar’dan devraldıkları geleneği sürdürerek bu enfes lezzetin üretimine devam etmekle kalmıyor, aynı zamanda faaliyete geçirdikleri Peynir Müzesi ile Kars Gravyeri’nin hikayesini ziyaretçilerle paylaşıyorlar. Gastronomi Kars’ın meşhur gravyerini tatmanın yanı sıra kaz suyuna bulgur, hangel, kaz budu, elma kompostosu gibi yöreye özel daha pek çok lezzeti deneyimleme fırsatını yakalıyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kars şehri, yıllar içinde kentte yaşamış birçok farklı kültürün izlerini taşıdığından, tarih ve kültür gezisi yapmak isteyenler için de birbirinden zengin alternatifler sunuyor. Zamanında Anadolu’ya geçiş kapısı olarak inşa edilmiş Ani Harabeleri, 1153 yılına tarihlenen ve muhteşem bir şehir manzarası sunan Kars Kalesi, Rusların kente hakim olduğu dönemde inşa edilmiş olan, bir zamanlar askeri baloların düzenlendiği Katerina Köşkü, günümüzde “Aşıklar Gecesi” etkinliklerine ev sahipliği yapan ünlü şair Namık Kemal’in doğup büyüdüğü ev ve daha nice yapı, mimari güzellikleri ve taşıdıkları öykülerle ziyaretçileri tarihte bir gezintiye çıkarıyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kars şehrini gezerken, Havariler Kilisesi olarak da bilinen Kümbet Camii, Ebu’l Hasan-ı Harakani Türbesi, Kale İçi ve Sukapı mahallelerini birleştiren Taş Köprü ve Sarıkamış’ta Birinci Dünya Savaşı’nda yaşanan facianın anısına inşa edilen anıtlar da öncelikle ziyaret edilmesi gereken mekanlar arasında.

Kaynak: Brandlifemag

gupse 19 Aralık 2022 15:44

Yanıt: Herkes için farklı bir Kars
 
Doğu ekspresinin fiyati keske okadr uçuk olmasa

Beatrice 19 Aralık 2022 23:34

Yanıt: Herkes için farklı bir Kars
 
Gitme fikri çık aklımdan

Bahtiyar 19 Aralık 2022 23:43

Yanıt: Herkes için farklı bir Kars
 
Kutupların yavru vatanı diyelim. Orada askerlik yaptım. Sarıkamış'ta. Ben ömrü hayatımda böyle soğuk görmedim. Ordayken diyordum ki taşına toprağına kurban olayım memleketimin.

Nöbet saatleri 15 dakikaya indiği zamanları bilirim. Ama o 15 dakika bitmezdi. Kamuflajla uyurduk. Çünkü nöbet çeviren asker sayısı az. Nerdeyse her 1.5 saatte bir nöbete uyandırıyorlardı. Yolum ordan geçecek olsa yolumu uzatır yine ordan geçmem. Soğuk iklime alışamam ben.

Er Şaban 20 Aralık 2022 02:20

Yanıt: Herkes için farklı bir Kars
 
Kars'ta yaşayanlar g.tümüz donuyor derken.. Ben böyle şeyler diyemiyorum


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.