TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri (https://www.trendforum.net/ulkemizin-ve-dunyanin-turizm-trendleri/)
-   -   En Perili Kale – Bhangarh Kalesi (Rajasthan, Hindistan) (https://www.trendforum.net/ulkemizin-ve-dunyanin-turizm-trendleri/30167-en-perili-kale-bhangarh-kalesi-rajasthan-hindistan.html)

Asi Ruh 27 Temmuz 2023 08:45

En Perili Kale – Bhangarh Kalesi (Rajasthan, Hindistan)
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Hindistan’ın en perili kalesi olarak lanse edilen, tapınaklar, saraylar ve kapılardan oluşan Bhangarh Kalesi 1783 civarında terk edildi. Bhoot Bangla, Hayaletler Kalesi olarak da bilinen şehir, kasabanın nasıl lanetli olduğuna dair iki büyüleyici hikayeye sahip. . 1573 yılında inşa edilen kale, hükümdar tarafından oğlu için yaptırılmıştır.

Bir hikaye, kasabanın kötü kaderini, evinden daha yüksek herhangi bir yapının inşasını yasaklayan tantrik bir rahibi suçluyor. Bir bina evini gölgelediğinden dolayı, adam, kasabayı lanetler.

Diğer hikaye, aşık bir büyücünün Bhangarh Prensesi’ne nasıl aşk büyüsü yaptığını, ancak onun sihrinin üstesinden geldiğini anlatır. İntikam olarak, büyücü kasabayı lanetledi.

Kaledeki Doğaüstü Etkinlik
Bhangarh Kalesi’nin garip musallatlığıyla ilgili birçok hikaye var. Bunlardan bazıları şunları içerir:

Kalede dolaşan tek ruhlar hayaletler değil. Kasabada yaşayan korkunç hortlaklara dair raporlar var.

Turistler, açıklanamayan garip sesler duydular, görüntülere tanık oldular ve kale içinde müzik ve dans sesleri duydular.

Hükümet, gün batımı ile gün doğumu arasında kimsenin kaleye girmesine izin vermiyor. Sonuç olarak, çalışma saatlerinden sonra kaleye gizlice giren insanlar hakkında çok sayıda şehir efsanesi var. Bu insanlar ya bir daha asla haber alınamayacak şekilde ortadan kaybolurlar ya da kale duvarları içindeki gece maceralarının ardından zamansız bir ölüm ya da felaketle karşılaşırlar.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 19:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.