TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri (https://www.trendforum.net/ulkemizin-ve-dunyanin-turizm-trendleri/)
-   -   Tokyo Kulesi (Japonya) (https://www.trendforum.net/ulkemizin-ve-dunyanin-turizm-trendleri/30980-tokyo-kulesi-japonya.html)

Asi Ruh 08 Ağustos 2023 02:48

Tokyo Kulesi (Japonya)
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Tokyo Kulesi, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan bir simge yapıdır. Resmi olarak "Tokyo Skytree" olarak bilinen bu iletişim ve gözlem kulesi, 2012 yılında tamamlanmış ve halka açılmıştır. Tokyo Kulesi, Tokyo'nun Sumida bölgesindeki Oshiage'de yer almaktadır.

Tokyo Kulesi, 634 metrelik (2.080 fit) yüksekliğiyle Japonya'nın en yüksek yapılarından biridir ve dünyanın en yüksek kendinden destekli çelik kulesidir. İlginç bir mimariye sahiptir ve modern Japon tasarımını yansıtır. Kule, geleneksel Japon kuleleri ve pagodalarının etkisini taşırken, aynı zamanda çağdaş ve futuristik bir görünüme sahiptir.

Tokyo Kulesi, gözlem noktaları ve ziyaretçi katlarına ev sahipliği yapar. İki ana gözlem katı bulunur: 350 metredeki Temsili Gözlem Katı (Tembo Deck) ve 450 metredeki Yüksek Gözlem Katı (Temsili Gözlem Katı). Bu gözlem noktalarından Tokyo'nun muhteşem manzarası, devasa bir şehri tepeden izleme fırsatı sunar. Hava açık olduğunda, Fuji Dağı gibi uzak noktalar bile görülebilir.

Tokyo Kulesi ayrıca alışveriş merkezi, restoranlar, kafe ve hediyelik eşya mağazaları gibi tesislere ev sahipliği yapar. Ziyaretçiler, kuleyi ziyaret ederken alışveriş yapabilir, yemek yiyebilir ve Tokyo'nun sunduğu diğer eğlence olanaklarından da faydalanabilir.

Tokyo Kulesi, Tokyo'nun sembolik bir yapılarından biri olarak tanınır. Modern Tokyo'nun görkemini yansıtan bu kule, yerli halk ve turistler için popüler bir turistik cazibe merkezidir. Ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunar ve Tokyo'nun büyüleyici manzarasını keşfetme imkanı verir.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 13:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.