TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Whatsapp (https://www.trendforum.net/whatsapp/)
-   -   WhatsApp, Apple Siilicon Destekli Mac Uygulaması İçin Çalışıyor (https://www.trendforum.net/whatsapp/6407-whatsapp-apple-siilicon-destekli-mac-uygulamasi-icin-calisiyor.html)

KoJiRo 13 Temmuz 2022 20:36

WhatsApp, Apple Siilicon Destekli Mac Uygulaması İçin Çalışıyor
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

WhatsApp tarafından Apple Silicon desteğine sahip bir Mac uygulaması geliştirildiği ortaya çıktı. WABetaInfo’nun haberine göre, şirket bazı Mac kullanıcılarının uygulamanın yeni sürümünü denemesine izin vermek için bir TestFlight beta da sunuyor.

Apple Silicon kullanan Mac’ler, Rosetta 2 sayesinde 2020’den beri Mac için WhatsApp’ın Electron tabanlı Intel sürümünü kullanabiliyor. Öte yandan Apple işlemciler için destek sunulmuyordu. Bu işlemciler için Catalyst ile optimize edilmiş bir uygulama beklendiği üzere daha hızlı çalışacak ve M1, M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra ve M2 makinelerde daha az kaynak kullanacak.

WABetaInfo bunun erken bir beta olduğunu ve bu nedenle bazı özelliklerin tam olarak çalışmayabileceğini belirtiyor. WhatsApp’ın evrensel sürümü özel kenar çubuğuyla daha Mac benzeri bir stile sahip güncellenmiş bir tasarıma sahip. Ek olarak mevcut sürümden belirgin şekilde daha hızlı. Kenar çubuğunda Sohbetler, Aramalar, Arşivlenenler, Yıldızlı ve Ayarlar için kolay erişim sağlanıyor. Sohbet arayüzü de Mac simgeleriyle Apple benzeri bir arayüze sahip.

Mac uygulamasının ne zaman yayınlanacağına dair ise herhangi bir bilgi paylaşılmış değil.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.