Tekil mesaj gösterimi
Alt 11 Nisan 2023, 17:42   #15
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: passiveVid v2 Youtube, İzlesene vb Video Oynatıcı vBulletin 3.8.x




compedan kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
bilmem bende olmadı.
adminpanel şifre paylaşamam hocam prensip yanlış anlamayın.
sorun düzeltebilirseniz sizin yönlendirmenizle ben her noktasına müdahale edebilecek bilgiye sahibim.
aslında eskiden iyi seviyedeydim vbulletin'de hatta kendi temamı yapacak kadar çok iyi yerlerde forum sitem vardı tabi 15 yıl ara verince baya yabancı kaldım herşeye, eklenti arşivimde vardı aslında herşey fakat onlarıda kaybettim.

Yok, yanlış anlamam da ben de yardımcı olabilmek için söylemiştim. Bilen bilir; ücretli vBulletin destek tekliflerini dahi yoğunluğumdan dolayı reddeden bir insanım. Sadece bulunduğum platformlarda gönüllü olarak yer alıyorum.

Dediğim gibi bu eklentiyi 1-2 düzenleme ile şu an bu platformda bile kullanıyoruz. vBulletin'e çocukluktan beri gönül vermiş birisi olarak son zamanlarda hosting firmalarının sürekli PHP, MySQL ve diğer modül güncellemelerini son teknoloji doğrultusunda yüksek tutmalarından ve fakat buna karşın vBulletin 3'ün 10 yıldan fazladır güncelleme almıyor oluşundan dolayı uyumlu sunucu bulmak hayli zor. Yine @Worgen dostum üzerinden örnek vereceğim; yeni vBulletin 3.8.6 ile kurmuş olduğu oyun platformu için hosting tercihini Turhost'tan yana kullandı. Nedenini tespit edememiş olmakla birlikte; kendiliğinden forum belirli aralıklarla session tablosunu (kimler çevrimiçi listesi) resetliyor. Bence MySQL server kendini resetliyor çünkü sürüm yüksek geliyor. Bu gibi bir nedenden dolayı da bulunduğunuz web sunucu uyumsuzluk gösteriyor olabilir.

TrendForum kurulduğunda Güzel Hosting sunucularında barınıyordu ve geçtiğimiz günlerde de SekerShell'e bağlı bir sunucuya taşındık. Güzel Hosting sunucularının yabancı lokasyon sunucularında vBulletin sorun olurken Türkiye lokasyonlu Linux sunucularının çoğunda problemsiz çalışıyor. Yine SekerShell'de ise Direct Admin kontrol panelli bir sunucu üzerinde vBSEO link yapısı hatalı çalıştığı için çözemedik, alel acele tekrardan cPanel bir sunucusuna geçtik. @Beatrice de o gece neler çektiğimi iyi biliyor.

Özetle hosting konusunda hangi firma ile çalışıyorsunuz bilmiyorum ancak şu an için Güzel Hosting'in TR lokasyon sunucuları, SekerShell'in cPanel sunucuları, Turhost'un kimler online kısmı dışında sunucuları PHP sürümünü düşürebildiğiniz için vBulletin ile uyumlu çalışıyor. Aslında bu firmalar da günceli yakalıyorlar, ancak çok geniş bir müşteri portföyüne sahip oldukları için durumun farkındalar ve eski sürümlü sunucularını da bizim gibi vBulletin'den vazgeçemeyen kullanıcılar için erişilebilir tutuyorlar. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde durum ne olur, onu bilemiyoruz. @Bahtiyar'la teknik ekip olarak TrendForum'u XenForo'ya geçirsek mi diye de zaman zaman yönetimle fikir sunup istişarelerde bulunuyoruz bu sebeple. Çok uzattım; sonuç olarak hosting tarafını ve vBulletin ile uyumluluğunu kontrol edin. Uyumsuzluk yoksa bilahare bu eklenti en sorunsuz çalışan eklentilerden biridir çünkü, hiç kurarken hata ile karşılaşmadım. Kurulumu da zor bir eklenti değil ki sizden yana bir sorun yaşanmış olunsun, muhtemel hosting ile ilgili bir uyuşmazlık baş gösteriyordur.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt