Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2023, 11:12   #10
Regex
Kral benim.
Yanıt: Evliliğin modası geçmiş ve kaldırılması gereken bir şey olduğunu düşünüyor musunuz?

Kaldırılması gerektiğini düşünmüyorum ancak önümüzdeki yıllarda batı tipi evlilik dışı ilişki yaşama daha fazla artacak ve evlilik oranları düşecek. Evlilik arifesindeki bir insan olarak yıllardır evliliğe karşı bir insandım ve evlenmeyi düşünmüyordum. Bunun yegane nedeni iki kişi arasındaki ilişkiye ailelerin vs. dahil olmasının ya da devlet tarafından meşrulaştırılma gerekliliğinin bence saçma olması. Hâlâ teorik anlamda böyle düşünüyorum.

Tıpkı bilimin gelişmesiyle birlikte dini inanışın git gide azalıyor olduğu gibi evlilik konusunda da tabular gün geçtikçe yıkılacak ve evli oranı düşecek. Eğer ekonomik gidişat kötü olmaya devam ettiği takdirde bunun bir de o boyutu var ayrıca. Her bir evlilik demek tonla masraf demek. Kapitalist sistem bunu dayatsa ve direnç gösterse de gelecek yıllarda öngördüğüm şekilde gelişeceği kanısındayım. Günümüzde boşanma oranı evlenme oranına kıyasla somut istatistiki verilere göre 1/3 oranına gelmiş durumda. Hem ekonomik sebeplerle hem de şu anki ve alttan gelen yeni neslin daha bireysel düşüncede, kendi özgürlüğüne düşkün oluşundan dolayı bundan bi' 10-15 yıl sonra bu oran 1/2'ye gelecek.

Alıntı ile Yanıt