Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2023, 23:47   #6353
Stjerneklart
✈︎
Yanıt: İçindeki Cümleyi Söyle

DeepSilence kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Kurban olduğum Allah son 3 ay da ne kadar felaket varsa yaşatıyor. Ne günah işledik de bunları yaşıyoruz anlamış değilim.

Felaketlerin sebebi Allah'ın cezalandırmasından ötürü değildir aslında. Doğal afetlerin hepsi için geçerli bu. Her biri Allah istediği için oluyor orası ayrı ama ceza durumu olduğunu düşünmüyorum. Deprem, sel, tsunami... Bunlar küresel sorunlar ve tüm dünyayı ilgilendiriyor. Bu konuda kader odaklı yaklaşmak bizi köreltir. Tedbirimizi almamız gerekirdi. 6 Şubat Depremi bunun en büyük örneği. O zaman binlerce insan ölmeyecekti, hiçbir bina yıkılmayacaktı belki de. Ya da pek azı yıkılacaktı. Bu durumda yine cezadır diyebilir miyiz peki? Kimse ölmeseydi ya da hiçbir bina yıkılmasaydı buna ceza diyemezdi hiç kimse. Demek ki bunun sorumlusu yine insandır. Yani Allah ceza göndermiyor, belki de bizi deniyordur? Ben kuluma akıl vermişim, bakalım kullanıyor mu diye. Depremden ziyade deprem öncesi önlem almamak, sağlam binalar inşa etmemektir kaderin ta kendisi. Keşke ders çıkarabilsek diyeceğim ama ümidim yok. Bizim halkımız her şeyi çabuk unutur, şaşmadı bu asırlarca...
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.