Tekil mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2023, 10:38   #13
Nimâ
Lübbetülayn
Yanıt: Psikolojik Tavsiyeler

Adem kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Sevgili @NiHiL ya ben bu konuna bambaşka bir yorum yapmak istiyorum. Ama kızmazsınız umarım, şimdi günün birinde çok sevdiğim değer verdiğim çocukluk arkadaşım var. Bunda oluşan panik atak ve kaygılardan dolayı dedi ki gidelim bir psilologa her ne kadar benim diplomam o branşta olmasa da ben sana yardımcı olurum desem de, gidelim dedi. ahah. Tamam dedim, gittik; psikolog dedi siz dışarı çıkın, tamamam dedim. Bizim arkadaş kabul etmedi, nihayetinde beni de aldılar işte, konuşuyor da konuşuyor o kadar çok anlattı ki erik ağacından düşmüştük bunla, onu bile anlattı ahah..

Finalde söz hakkı psikoloğa geldiğinde sadece şunu dedi "Bol bol dua edin". Ben esasında arkadaşımla dalga geçtiğini düşünerek gülümsedim ama adam gülmedi, gayet ciddi bir duruşla söyledi. Aradan geçen zaman diliminde ne kadar haklı olduğuna kanaat getirdim. Cümlelerin ikna gücüyle ya da insanların anlayacağı spesifik konulardan ziyade DUA etmek çok önemli..

Yukarıdaki anlatımım üzerinden, konuya olan yorumum; en çaresiz, en çıkmaz zamanlarınızda sadece dua edin. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Sesinizi duyan var...

Görüşlere saygım vardır kızmak söz konusu değil elbette dualar iletişim konusunda derdin sahibi ile direk konuşmaktır. O dilemezse ne yaparsak yapalım çare bulamayız.

Söz konusu tıp ise önce dua sonra kul bilgisi diyebilirim.

Psikolog yetenek ve işleyiş açısından konuşma ağırlıklı empati kurarak olaylara yaklaşma eğilimindedir çünkü eğitimi bu şekilde almıştır.

Detay ve ilaç tedavisi olsun daha ruhsal yaklaşılsın anlaşılsın isterseniz Psikiyatrist, psikiyatr, psikoterapist gibi alanında daha uzman kişilerle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Tedavide dua gibidir.. Hangi duayı okuyacağınızı bilmeniz gerekmektedir.

Saygılar
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.

Alıntı ile Yanıt