Tekil mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2023, 15:26   #5
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Yanıt: Beşiktaş Kulübü Hakkında Bilgiler




Üyelerin Hak ve Yükümlülükleri

Madde 11.

Kulüp üyeleri, işbu tüzük ve ilgili mevzuatta belirtilen esaslar çerçevesinde kulüp faaliyetlerine katılma, imkânlarından yararlanma, organlara seçme ve seçilme haklarına sahiptirler.

Üyeler, tüzükte belirtilen kurallar çerçevesinde taahhüt ettikleri aidat ödentilerini ödemekle yükümlü olup, ayrıca derneğin amaçlarına uygun davranmak ve derneğe bağlılık göstermek, kulübün amaçlarına ulaşmasını zorlaştırıcı veya engelleyici davranışlardan kaçınmakla yükümlüdürler.

Aidatını Yatırmayan Üyenin Üyelik Haklarından Faydalanamaması

Madde 12.

Yıllık aidatını 31 Aralık günü çalışma saati bitimine kadar ödemeyen üye üyelik haklarından faydalanamaz. Üyelik haklarından faydalanamayan üyeler, Genel Kurul ve Divan Kurulu toplantılarına katılamayacakları gibi, kulübün organlarına da aday olamaz, seçilemez ve kulübe ait sosyal tesislerden yararlanamazlar. Seçilmiş olan varsa, bu üyenin seçimi geçersiz sayılır.

Üyelikten Çıkma

Madde 13.

Üyelikten çıkma, yazılı istekle olur. Bu isteğin Yönetim Kurulu Başkanlığına yapılması zorunludur.

Üyelikten Çıkarılma

Madde 14.

Üyelikten çıkarılma, Disiplin Kurulu’nun önerisi ve Yönetim Kurulu’nun kararı ile olur. Karar, Yönetim Kurulu tarafından 15 (on beş) gün içinde ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

Üyeliğin Düşmüş Sayılması

Madde 15.

Üyelik için kanunda ve işbu tüzüğün 9. maddesinde aranılan nitelikleri sonradan kaybedenler ile bu niteliklere sahip olmadıkları sonradan anlaşılanlar, aidat yükümlülüğünü işbu tüzüğün 10. maddesi, (k) bendinde belirtilen usuller çerçevesinde yerine getirmeyenlerin üyelikleri kendiliğinden düşer.

Ayrıca, organlara seçilme niteliklerine sahip olmadıkları sonradan anlaşılan üyelerin bu görevleri de kendiliğinden sona erer.

Bu durum, ilgiliye kulüpte kayıtlı iletişim bilgileri yoluyla bildirilmek üzere, Seçme ve Sicil Kurulu tarafından Yönetim Kurulu’na iletilir.
 
Alıntı ile Yanıt