Tekil mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2023, 15:29   #10
Asi Ruh
Gözler gizler niyetleri belki…
Yanıt: Beşiktaş Kulübü Hakkında Bilgiler

DENETİM KURULU

Denetim Kurulu’nun Kuruluşu ve Çalışmaları

Madde 42.

Denetim Kurulu, üyelikte en az 5 (beş) yılını doldurmuş ve bu süre zarfında disiplin cezası almamış; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler ve emsali dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan en az lisans seviyesinde mezun olmuş veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış, idari ve mali konularda uzmanlaşmış 1 (bir) başkan , 4 (dört) asıl ve 4(dört) yedek üyeden oluşur.Başkanın, asıl üyeler ile yedek üyelerin yarısının ve 3568 sayılı kanuna göre yetki almış meslek mensubu olması zorunludur. Denetim Kurulu Başkanlığına aday olan üye, 4 (dört) asıl ve 4 (dört) yedek üyeden oluşan listesiyle Divan Başkanlık Kurulu başkanlığına başvuruda bulunur. Başvurunun ekinde başkan ve üyelerin özgeçmişleri yer alır. Denetim Kurulu başkanlığına yapılan başvuru sayısının 3 (üç)’ten fazla olması durumunda, Divan Kurulu yapacağı ön seçimle aday listesini 3 (üç)’e indirir. Denetim Kurulu, Genel Kurul tarafından gizli oyla 3 (üç) yıl için seçilir. Denetim Kurulu’nun asıl üyeleri, ilk toplantılarında görev bölümü yapar. İçlerinden birini Yazman seçer ve bunu noter tasdikli karar defterine ilk madde olarak geçirirler; seçim sonuçları Yönetim Kurulu ve Divan Başkanlık Kurulu’na bir yazı ile bildirilir. Kuruldan çekilme veya başka nedenlerle boşalma oldukça yedek üyelerden biri Denetim Kurulu başkanı tarafından listedeki sıraya bakılmaksızın asıl üyeliğe getirilir.Gerekli olduğunda Denetim Kurulu Başkanı yedek üyelerini göreve çağırır.

Denetim Kurulu Görev ve Yetkileri

Madde 43.

Denetim Kurulu;

a. Kulübün, amaç ve bu amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter hesap ve kayıtların mevzuata ve kulüp tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, kulüp tüzüğünde tespit edilen usul ve esaslara göre 3 (üç) ayı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını, giderlerin bütçeye uygunluğunu kapsayacak şekilde bir rapor halinde Yönetim Kurulu’na sunar.

b. Divan Kurulu toplantılarına katılır. İlgili döneme ilişkin denetim sonuçlarını ve bütçe uygulama sonuçlarını Divan Kurulu’na sunar ve soruları yanıtlar. Ayrıca kulübün kurmuş olduğu veya pay sahibi olduğu şirketlerin üçer aylık özet faaliyet sonuçlarına ilişkin Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan raporlar hakkında görüşlerini açıklar.

c. Bütçe dönemi sonunda düzenleyeceği raporu Genel Kurul’a sunar.

d. Kulübün doğrudan veya dolaylı olarak kontrol ettiği şirket ve kuruluşlarda, Kulüp Başkanı’nın onayı ile gerekli gördüğü her türlü denetim ve incelemeyi yapar.

e. Denetim Kurulu üyelerinin talebi üzerine; her türlü bilgi, belge ve kayıtların kulüp yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi, yönetim yerleri, müesseseler ve eklentilerine girme isteğinin yerine getirilmesi zorunludur.

f. Denetim görevi ile ilgili olarak kulüp organları ile kulüp dışı daire ve kurumlar ile yazışma yapar.

g. Gerekli gördüğü hallerde, Genel Kurul’u toplantıya çağırmasını Yönetim Kurulu’ndan yazı ile ister ve Divan Kurulu’na bilgi verir.

h. Yapılan denetim sonucunda, kulübün mali bünyesini etkileyecek gereksiz harcamaların veya Genel Kurul’ca kabul edilmiş ve tüzük hükümlerine aykırı bütçe dışı borçlanmaların tespiti halinde, Genel Kurul’u olağanüstü toplantıya çağırmakla yükümlüdür.

Alıntı ile Yanıt