Tekil mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2023, 15:32   #15
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Yanıt: Beşiktaş Kulübü Hakkında Bilgiler




Ek Bütçe

Madde 55.

Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından kabul edilen yıllık bütçe ve bunun % 10’u oranında fazlası dışında yıl içinde oluşacak yeni ihtiyaçları karşılamak için borçlanmayı öngören bir öneri hazırlayarak, Genel Kurul’u bu hususları görüşmek ve karara bağlamak için olağanüstü toplantıya çağırmak zorundadır. Yönetim Kurulu bu toplantı öncesinde ek bütçe önerisi ve gerekçesini hazırlayarak toplantıdan 15 (on beş) gün önce isteyen üyeye vermek üzere kulüp merkezinde hazır bulundurur ve kulübün resmi internet sitesinde açıklar.

Kayıt Düzeni

Madde 56.

Kayıt düzeni ve tutulacak defterler ile ilgili her türlü işlemler, dernekler yasasına dayanılarak İçişleri Bakanlığınca yürürlüğe konulan Dernekler Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yürütülür.

a. Kulüp için yapılacak her türlü ödemeler yasal alındı belgesi, çek veya nakit ile yapılır. Kulüp kasasında ihtiyaçtan fazla nakit veya çek bulundurulamaz. Yönetim Kurulu hiçbir şekilde kulübün taşınmaz malları üzerinde rehin ve ipotek tesis ettiremez.

b. Kulübün her türlü mali işleri, kulübün tüm gelir ve giderleri, belgelere dayandırılır ve süresinde yasal defterlere kaydedilir. Ödeme ve mahsup fişlerinde Sayman üye ile Kulüp Başkanı veya Başkan adına yetkili bulunan kişinin imzalarının bulunması gereklidir. İş avansları, Yönetim Kurulu kararı ile verilir ve en geç 10 (on) gün içinde kapatılır. Aldığı avansı kapatmayan kişiye, ikinci bir avans verilmez. Tüzüğün bu bölümündeki hükümlere uymadan yapılan harcamalardan, işlem fişlerinde imzaları bulunanlar ortaklaşa ve zincirleme sorumludurlar ve tazmin etmek zorundadırlar.

c. Spor Genel Müdürlüğü ve ona bağlı spor kuruluşlarından ve her türlü spor yarışmalarından alınan paranın tamamı kayda geçirilir. Her ne şekilde olursa olsun sağlanan gelirlerin bankadaki kulüp hesabına yatırılması gerekir. Ancak bundan sonra harcama yapılabilir. Yalnız İstanbul dışında yapılacak maçlardan elde edilecek gelirlerin, zorunlu harcamalar dışında dönüşte bankadaki kulüp hesabına yatırılması ve yapılan harcamaların dökümünün derhal deftere işlenmesi zorunludur.

d. Yönetim Kurulu yukarıdaki hükümlerle, bunların dışında kalan parasal konularla ilgili yönetmelikler yapar. Yönetmelik, Divan Kurulu’nun onayı alındıktan sonra yürürlüğe girer.
 
Alıntı ile Yanıt