Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2023, 08:35   #5
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Yanıt: Engelli Raporu Bilgi Rehberi 2023




Merak Edilen Sorular

Engelli raporu ile ilgili merak edilen soruları sizler için bir araya getirdik. Soru ve cevaplar alt kısımda yer almaktadır.

Engelli raporu nasıl sorgulanır?

Engelli sağlık rapor durumu sorgulaması yapmak için, e-devlet sistemi üzerinden T.C. Kimlik numarası ile giriş yaparak engelli raporu sorgulanmaktadır.

Engelli raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Engelli raporları süreli ve süresiz olmak üzere iki ayrı şekilde düzenlenir. Süresiz engelli raporu tedavisi olmayan kronik hastalara verilen rapordur. Süreli engelli raporu kişinin hastalığı ilgili tedavisi olduğunu daha doğrusu kişinin hastalığının düzelme ihtimalinin olduğu durumlarda verilen rapor türüdür. Genellikle 2 il 5 yıl süreli engelli raporu verilmektedir.

Sürekli engelli raporu nedir?
Kişinin hastalığı ile ilgili tedavisi olmayan kronik hastalığı bulunan kişilere tam teşekküllü hastane sağlık kurulu heyeti tarafından verilen rapor türüdür. Sürekli engelli raporlarda yenileme olmamaktadır. Hakkınızda ihbar olması, uygunsuz rapor yazılması vb. gibi durumlarda sizden tekrar rapor istenebilir.

Süresiz engelli raporu kimlere verilir?

Süresiz engelli raporu, kronik, tedavisi bulunmayan bireylere verilmektedir. Süresiz engelli raporu, engelli kişi tekrar başvurmadığı sürece süresiz geçerliliğini korumaktadır. Engel oranının yükselmesi yada yeni hastalıkların oluşması sebebiyle kişinin talebine göre tekrar rapor değerlendirilmesi yapılabilir.

E-devlet rapor sorgulaması nasıl yapılır?

Engelli raporu sorgulaması için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile beraber e-devlet kapısına giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama bölümüne engelli raporu sorgulaması yazınız. Gelen ekran engelli raporu detaylarını görmeniz mümkündür. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama ekranına giriş yaparak engelli sağlık raporu durumuzu sorgulayabilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt