Malzemeler:
250 g tam buğday unu
140 g badem unu
10 g kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz anason
5 yumurta
230 g eritilmiş tereyağı
250 g bal
1 su bardağı kiraz
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
-Unlar, kabartma tozu, tarçın, kakule ve anasonu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın.
-Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın.
-Yumurta aklarını bir kasede iyice köpürünceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
-Ayrı bir karıştırma kabında yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı ve balı çırpın.
-Ballı karışımı unlara ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
-Son olarak yumurta aklarını ilave edip harcı fazla söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın ve yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın.
-Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları harcın üzerine ilave edin.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
-Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
-Dilimleyerek servis yapın.