Tekil mesaj gösterimi
Alt 28 Mayıs 2023, 23:49   #3
Asi Ruh
Gözler gizler niyetleri belki…
Ruh HalimHuzurlu
Yanıt: Ölüm İle İlgili Anlamlı Sözler

Ölüm, akıllı bir adamı hiçbir zaman apansızın almaz, o her zaman gitmeye hazırdır.

İnsanların bazısı yaşayıp bazısı ölseydi, ölüm dayanılmaz bir acı olurdu.

İyi geçen bir gün nasıl mutlu bir uyku getirirse, iyi geçen bir yaşam da mutlu bir ölüm getirir.

Herkes kimsenin sağ kalmadığını bilir de, kendisinin öleceğine inanmak istemez.

Bir isteğin olduğu sürece, yaşamak için bir nedenin vardır, kesin tatmin ölümdür.

Ölüm, her şeyi eşit yapar.

Ölüm korkusu, ölümden daha korkunçtur.

Ölüm, başka bir yaşamın kaynağıdır.

Sen hiç ölümün gölgesinde özgürlük yaşadın mı?

Korkaklar sık sık ölür, cesurun ölümü bir defadır.

Bir gün sevmek istedim sevgi nedir bilmek istedim sevdim sonunda bir zalimi o anda ölmek istedim.

Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar görsünler ki, padişah olan Kanuni bile bu dünyadan eli boş gitmiştir.

Ölümden ne korkarsın, korkma ebedi varsın.

Sensizliği düşünmek bile acı veriyorken kalbime, sensiz kalmayı ölüm sayarım yüreğime.

Ölmemek insanlar için felakettir, başak için sararıp olgunlaşmamak ne ise insanoğlu için de ölmemek odur.

Ölümden korkmayan ölmez, ölüm kendine koşanları hiçbir zaman vurmaz.

Ölmeden önce herkes, neden kaçtığını ve neye koştuğunu ve bunun nedenini, öğrenmeye çalışmalıdır.

Ölüm eski bir şeydir ama her insana yeni görünür.

Doğduğunda sen ağlamıştın, herkes bayram etmişti. Öyle bir hayatın olsun ki öldüğünde herkes ağlasın, sen bayram et.

Ey hayat, seni bu kadar kıymetli tutuşum, ölüm sayesindedir.

İnsan, meyvenin çekirdeğini taşıması gibi, ölümü kendi içinde taşımaktadır.

Ölüm olmasaydı, hayat bütün güzelliğini kaybederdi.

Ölüm bu ne hüktimdar tanır ne soytarı, herkesi aynı iştahla yutar.

Unutulmak ölüme en yakın sokaktır kahramanım ve ben ki yatınca belki kim olmaya uyuyacağım ah, herkes bir gün kendi olacak! Uyuyalım.

Ölüm hayatta büyük bir kayıp değildir. Asıl büyük kayıp, yaşarken içimizde ölen şeylerdir.

Burada ölen yalnızca bedenimdir ki zaten ölümlüydü, ölecekti ama düşüncemi öldüremeyeceksiniz, düşüncem yaşayacak.

Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız. Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.

Alıntı ile Yanıt