|
Yanıt: Ünlülerden Edebi Sözler
Çiçek sulandığı kadar güzeldir kuşlar ötebildiği kadar sevimli. Bebek ağladığı kadar bebektir ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin. Bunu da öğren. Sevdiğin kadar sevilirsin. - Can Yücel
Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin. - Sabahattin Ali
Her seven, sevilenin boy aynasıdır. Sevmek, sevilenin o aynaya bakmasıdır. - Özdemir Asaf
Ben, sensiz yaşayamam diyenlerden değilim. Sensiz de yaşarım ama seninle bir başka yaşarım. - Nazım Hikmet
Toprak gibi olmalısın.. Ezildikçe sertleşmelisin! Seni ezenler sana muhtaç kalmalı ! Hayatı sende bulmalı. - Can Yücel
Sevdiğimi söyleyemezsem sevmek derdi beni boğar. - Yunus Emre
Tarifin olmuyor ne yazsam. Ellerim tutmuyor resmini çizsem. O güzel çehreni görmeyen ressam, bilmez ki dünya'ya kör gelip gider. - Cemal Safi
Aşk ile yürüyen sırtında dünyayı taşır! Aşksız yürüyen, beden diye bir ceset taşır! - Yunus Emre
Senin için değildi yaptığım onca şey, sadece sen zannettiğim kişi içindi. - Elif Şafak